Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu, η αστυνομία του Ισραήλ συνιστά να απαγγελθούν κατηγορίες για δωροδοκία σε βάρος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και της συζύγου του. Κατηγορούνται για το ότι επιχείρησαν να εξασφαλίσουν θετική κάλυψη από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, με αντάλλαγμα κυβερνητικές χάρες που απέφεραν εκατομμύρια στον ιδιοκτήτη του ομίλου Bezeq, τον Σαούλ Έλοβιτς που αποτελεί προσωπικό φίλο του ισραηλινού πρωθυπουργού.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, «ο Νετανιάχου και άτομα του στενού του κύκλου προσπαθούσαν, κάποιες φορές και σε καθημερινή βάση,  να επηρεάσουν το περιεχόμενο του ιστότοπου Walla, αλλά και τον διορισμό ανώτερων υπάλληλων (συντακτών και δημοσιογράφων), χρησιμοποιώντας τις σχέσεις τους με τον Σαούλ Έλοβιτς και την σύζυγο του Ίρις». Η αστυνομία ζητά να απαγγελθούν κατηγορίες και στο ζεύγος Έλοβιτς.
 
Σύμφωνα με το Haaretz, ο Νετανιάχου απέρριψε τις κατηγορίες, τονίζοντας πως η έρευνα της Δικαιοσύνης θα αποδείξει πως δεν ισχύουν. «Οι συστάσεις της αστυνομίας είχαν προαποφασιστεί πριν καν ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα και δεν έχουν νομική ισχύ. Πρόσφατα οι αρμόδιες Αρχές απέρριψαν παρόμοιες συστάσεις της αστυνομίας που αφορούσαν δημόσια πρόσωπα. Είμαι σίγουρος πως αφού ερευνήσουν την υπόθεση, οι Αρχές θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα και για τη δική μου περίπτωση».
 
Πρόκειται για την τρίτη υπόθεση διαφθοράς στην οποία η ισραηλινή αστυνομία συνιστά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του ισραηλινού πρωθυπουργού. Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Νετανιάχου βρίσκεται μπλεγμένη και σε άλλη υπόθεση, όπου  κατηγορείται συστηματική απάτη και κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος.
 
Συγκεκριμένα, η Σάρα Νετανιάχου κατηγορείται για το ότι παράγγελνε γεύματα από ακριβά εστιατόρια συνολικής αξίας 100.000 δολαρίων το διάστημα 2010 έως 2013, παραβιάζοντας τον κανονισμό για την περίπτωση που το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας διαθέτει μάγειρα. Σύμφωνα με το CNN, η Σ. Νετανιάχου πλήρωσε 10.000 ευρώ σε ιδιωτικούς μάγειρες, όπως ανέφεραν οι αρχές. Επιπλέον, είχαν προηγηθεί προσπάθειες με την εισαγγελία ώστε η Σ. Νετανιάχου να πληρώσει το πρόστιμο. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό.