X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η καταγγελία μας στο ΕΣΡ για τo διαφημιστικό της ΝΔ

Επικοινωνήσαμε από το πρωί με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να καταγγείλουμε την «μονταζιέρα» της ΝΔ στο διαφημιστικό της σποτ. Ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καταγγελία μέσω email γιατί «το σύστημα υπολειτουργεί» και μας ζήτησαν Fax. Θα τους τη στέλναμε και χαραγμένο σε μάρμαρο αν ήταν ανάγκη.
|

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αγαπητοί κύριοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,

Όπως αποκάλυψε χθες το ThePressProject.gr   στο προεκλογικό τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζονται δηλώσεις του Προέδρου της Αμερικής αποκομμένες και συρραμμένες  (μοντάζ) έτσι ώστε το τελικό νόημα να εμφανίζεται σοβαρά παραποιημένο.

Συγκεκριμένα ο κος Ομπάμα εμφανίζεται στο 0.55 δευτερόλεπτο του διαφημιστικού σποτ να λέει: «Οι έλληνες βλέπουν το φώς στο τέλος του τούνελ.» (και με υπότιτλους). Ανατρέχοντας, ωστόσο, στις πραγματικές δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ (από την οποία και το απόσπασμα του διαφημιστικού) τον Αύγουστο του 2013, ανακαλύπτει κανείς πως ο Πρόεδρος της Αμερικής δήλωσε:

«Και πιστεύω πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις «σκληρές» ενέργειες που απαιτούνται, και φυσικά πως επιθυμεί να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα δουν το φως στην άκρη του τούνελ».  (And I think Prime Minister Samaras is committed to taking the tough actions that are required, but also, understandably, wants to make sure that the Greek people see a light at the end of the tunnel.) Η επίσημη απομαγνητοφώνηση από τον Λευκό Οίκο βρίσκεται εδώ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλαδή δηλώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα δουν το φως στην άκρη του Τούνελ, ενώ με τον τρόπο που εμφανίζεται στο διαφημιστικό σποτ  αφήνεται να εννοηθεί παραπλανητικά ότι :

α) είναι η δική του πεποίθηση (του κου Ομπάμα δηλαδή) και

β) ότι οι Έλληνες ήδη έχουν δει φως στην άκρη του τούνελ

Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο,

Επειδή σε αυτές τις λίγες ημέρες συνεχίζεται να προβάλλεται το διαφημιστικό που περιλαμβάνει παραπλανητικά στοιχεία

Επειδή κατά το ισχύον νομικό πλαίσιο είστε υπεύθυνοι για την δεοντολογία και την τήρησή της στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό φάσμα

Ζητώ να κινηθείτε άμεσα προκειμένου να μην επιτραπεί η συνέχεια της αναμετάδοσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παραποιημένων δηλώσεων που προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα πολίτη και κάνουν κακό στην εικόνα της χώρας μας.

Ζητώ να με ενημερώσετε άμεσα για τις κινήσεις και τις αποφάσεις σας σχετικά με την καταγγελία μου.

Κώστας Εφήμερος
Τηλέφωνο επικοινωνίας:ΧΧΧΧΧΧ

Υ.Γ. Περιμένουμε επίσης την απάντηση της Ελληνικής Πρεσβείας των ΗΠΑ και του Λευκού Οίκου


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις