H ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει συγκεκριμένα:

Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ‘’Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ‘’Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ’’ για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα.

«Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων που στηρίζουν το «κίνημα» κατά του δικαιώματος στην άμβλωση «Αφήστε με να ζήσω» που πρόσφατα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στη δημοσιότητα για τις αφίσες που είχε αναρτήσει στο μετρό.

Εκτός αυτού, η Χριστιανική Αγωγή το 2009 καλούσε με επιστολή της το υπουργείο Παιδείας να μην εισάγει το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ των οποίων και η εκκλησία.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη Ένωση Γονέων στήριζε και συμμετείχε στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν τον Γενάρη του 2019 για το Μακεδονικό.

Τέλος, όπως ανέδειξε το alfavita.gr και σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για (παρά)θρησκευτική οργάνωση που έγινε γνωστή το 2014, όταν μαθητές του 73ου δημοτικού σχολείου του δήμου Αθηναίων απειλήθηκαν με έξωση από το σχολείου τους επειδή η πανελλήνια ένωση γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους, διατηρούσε τους μαθητές σε καθεστώς «ομηρίας» διεκδικώντας από το δημόσιο το κτίριο του σχολείου στα Πετράλωνα.

Σε ανακοίνωση-καταγγελία προχώρησε επίσης και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σχετικά με την στήριξη του υπουργείο στη «Χριστιανική Αγωγή» αλλά την αποστασιοποίηση ως προς την ΑΣΓΜΕ. «Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;»