Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό περιορισμένης έκτασης και τις υπουργικές θέσεις που έλαβαν οι Μωραϊτης και Τόλκας, στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας του.

Όπως ανέφερε, η κίνηση αυτή «έρχεται να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για τη συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου» και δείχνει ότι η κυβέρνηση καλύπτει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δυνάμεων και δεν περιορίζεται στα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση αυτή, όπως της Ζορμπά και της  Ξενογιανακοπούλου παλαιότερα, «αναδεικνύουν την πρόθεση να υπάρξει μία αναφορά και μία συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ πλέον, έχει πάρει πολιτικές αποφάσεις που το οδηγούν σε μία πολιτική ταύτιση με τη Δεξιά στη χώρα μας», συμπληρώνοντας ότι μένει κενός ένας πολιτικός χώρος.

Παράλληλα, εκτίμησε πως στην επόμενη Βουλή θα υπάρξει μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην επόμενη Βουλή θα έχουμε μία πολύ πιο ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε διαφορετικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και θεωρώ ότι πολλά από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην αναθεωρητική διαδικασία στην επόμενη Βουλή, θα έχουν πάρει το μάθημά τους μετά και από τα εκλογικά αποτελέσματα».