Η κυβέρνηση καταγγέλλει την πρόθεση της ΝΔ «να καταργήσει τη δημόσια Υγεία»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή δήλωση του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την δημόσια υγεία. «Δεν γνωρίζουμε εάν ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει σε δήλωσή του ότι «μετά την πρόταση για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε». Αφορμή αποτελεί μία δήλωση του Κ. Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τη δημόσια υγεία.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «πέσαμε όμως έξω. Ο Κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος».

Τέλος το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνει ότι «δεν γνωρίζουμε εάν ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…»
 
 
 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις