Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, επισημαίνεται ότι η ΝΔ καλείται να απαντήσει για τις σχέσεις ανάμεσα σε Φλώρο και Δημητριάδη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητώντας απαντήσεις σε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα.

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της από χθες δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Θα τον βοηθήσουμε με συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την “Φλώρος – Δημητριάδης ΑΕ”, που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009;

2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa;

3. Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης;

4. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη;

5. Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;».

«Εξόφθαλμη επιχείρηση λάσπης»

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» έκανε για εξόφθαλμη επιχείρηση λάσπης από την κυβέρνηση. Τόνισε πως ο Γρ. Δημητριάδης είχε διακόψει τις σχέσεις του με τον Α. Φλώρο από το 2012, έχοντας στείλει εξώδικο που δείχνει ότι η σχέση διεκόπη λόγω σοβαρών ζητημάτων νομιμότητας. Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες.

«Αυτή η υπόθεση είναι μία εξόφθαλμη επιχείρηση λάσπης, μία επιχείρηση νόθευσης της αλήθειας, γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά περιστατικά. Ο κ. Δημητριάδης έχει διακόψει με εξώδικο από τον Ιανουάριο του 2012 τη συνεργασία του με τον κ. Φλώρο και την Energa.

Το εξώδικο το έχουμε στη διάθεσή μας και ο κ. Δημητριάδης θα προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες. Είναι ένα εξώδικο που καθιστά σαφές ότι η συνεργασία διακόπτεται επειδή υπάρχουν σοβαρότατα ζητήματα νομιμότητας. Ο κ. Δημητριάδης ανακάλυψε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα νομιμότητας και ήταν μάρτυρας εναντίον του κ. Φλώρου στην υπόθεση της Energa στη δίκη του.

Αυτή την επιχείρηση λάσπης εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί. Για αυτόν τον λόγο θέτουμε πολιτικά τον Πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του, του ζητάμε να καταδικάσει το δημοσίευμα και βεβαίως ο κ. Δημητριάδης θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του».