Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έκθεση αναφέρει ότι «φαίνεται να προκύπτει από τα γεγονότα ότι από τις πράξεις ή και τις παραλείψεις των φυσικών προσώπων που ενέχονται, προέκυψε περιουσιακό όφελος, είτε με άμεσο τρόπο είτε μέσω τρίτων, κατά τρόπο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως νόμιμος, με αποτέλεσμα η περιουσία να απολαμβάνεται από τους δράστες κατά τρόπο νομιμοφανή, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που γινόταν, ήταν η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις»
Σύμφωνα με την Κυπριακή Αστυνομία ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του, πρέπει να ελεγχθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη για: 1.κακουργηματική απιστία, 2. απάτη, 3.νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η έκθεση αναφέρει ότι βάσει των γεγονότων προκύπτουν χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα προβληματικά δάνεια που φαίνεται να έχουν συναφθεί ενάντια στην ορθή τραπεζική πρακτική ξεπερνάνε τα 6 δις.

Το koutipandoras επισημαίνει ότι το πόρισμα της Κυπριακής Αστυνομίας, πέρα από την παράθεση των στοιχείων, διατυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο των ελληνικών νόμων που φαίνονται να παραβιάζονται, αλλά και τις παρεκκλίσεις που υπήρξαν από την μεριά του Βγενόπουλου και των συνεργατών του, σε ό,τι αφορά όσα ορίζει η ΤτΕ για την τραπεζική λειτουργία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου ο οποίος έχει στη διάθεσή του πλέον την έκθεση της Αστυνομίας, αναμένεται να ζητήσει την δικαστική συνδρομή της Ελλάδας.