Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ερωτήθηκε σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στον απόηχο των δεκάδων καταγγελιών για παρενοχλήσεις στον κλάδο των τεχνών και του αθλητισμού, αλλά και ειδικότερα για τη σχέση της με τον ηθοποιό, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στάθηκαν δίπλα, δημοσίως, σε όλα τα πρόσωπα τα οποία κατήγγειλαν κακοποιήσεις, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο, θα έλεγα, μια κουλτούρα, ένα περιβάλλον, ώστε όποιος/α θα ήθελε να καταγγείλει κάτι τέτοιο, να σπάσει τη σιωπή, να προχωρήσει μπροστά, και να προσφύγει ακόμα και στη Δικαιοσύνη».

«Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχτηκε την παραίτηση του», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι με την πλευρά όσων θέλουν να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής και συγκάλυψης στις καταγγελίες στον χώρο του Εθνικού Θεάτρου», είδε δηλώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή πριν λίγες ημέρες.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα έγινε κόντρα στην προηγούμενη διαδικασία που υπήρχε για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου”, προσθέτοντας πως “επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση αυτή προκηρυσσόταν διαγωνισμός. Η κ. Μενδώνη, προφανώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακύρωσε αυτόν τον διαγωνισμό και διόρισε τον κ. Λιγνάδη», σημείωσε και σχολίασε ότι «είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι από τη στιγμή που βγήκαν στη δημοσιότητα επώνυμες καταγγελίες, όπως εκείνη του Νίκου Σ., που αναφέρονταν σε περιστατικά σεξουαλικής βίας, η κ. Μενδώνη έβγαινε και μιλούσε γενικά και αόριστα για ανώνυμες καταγγελίες και για τοξικό κλίμα».

«Είδαμε την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι τις φωνές που μίλησαν και ακριβώς για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι η κ. Μενδώνη είναι μέρος του προβλήματος. Υποτίμησε τις καταγγελίες των σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου και δεν κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μιλήσουν όσοι μπορούν να μιλήσουν», υπογράμμισε υποστηρίζοντας πως «με βάση αυτά, το να ζητάμε την παραίτηση της κ. Μενδώνη είναι αυτονόητο».

Παραίτηση Μενδώνη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την «προδιαγεγραμμένη» τοποθέτηση Λιγνάδη στο Εθνικό