X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η κυβέρνηση θα τηρήσει την ανθρωπιά «στο μέτρο που είναι εφικτό» απέναντι στους «λαθρομετανάστες»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «τηρεί την ανθρωπιά στο μέτρο που είναι εφικτό» σε σχέση με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ενώ έκανε λόγο για «εισβολή» ανθρώπων που έρχονται στις ελληνικές ακτές. Ξεκαθάρισε ότι «πρόσφυγες για εμάς θεωρούνται μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία και αυτοί είναι το 7%. Το 93% είναι μη πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες, έρχονται για οικονομικούς λόγους».
Η κυβέρνηση θα τηρήσει την ανθρωπιά «στο μέτρο που είναι εφικτό» απέναντι στους «λαθρομετανάστες»
Nikos Libertas / SOOC
|

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε τις αντιμεταναστευτικές θέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει την ανθρωπιά «στο μέτρο που είναι εφικτό», επισημαίνοντας πως πρέπει να σταματήσει η «εισβολή» από τους «λαθρομετανάστες» που αποτελούν το 93% των ροών.

«Τα μέτρα που λήφθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο είναι μια πολύ συγκροτημένη, ανθρώπινη πολιτική, τηρεί την ανθρωπιά στο μέτρο που είναι εφικτό, για να επιτευχθεί το μείζον που είναι να σταματήσει αυτή η εισβολή. Η εισβολή θα σταματήσει γιατί κράτη που δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και δεν ξέρουν τι να τους κάνουν καταστρέφονται.

Οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες. Το Αφγανιστάν δεν θεωρείται χώρα εμπόλεμη, κατά συνέπεια δεν είναι πρόσφυγες. Αρμόδιες είναι οι ελληνικές επιτροπές με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο. Ας μην τους ονοματίζουμε μόνοι μας όλους πρόσφυγες. Πρόσφυγες για εμάς θεωρούνται μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία και αυτοί είναι το 7%. Το 93% είναι μη πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες, έρχονται για οικονομικούς λόγους».

Επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τα «απαράδεκτα και αντιδραστικά μέτρα» για το προσφυγικό

Σε σχόλιο σχετικά με το ότι η Ύπατη Αρμοστεία, ισχυρίστηκε πως σύμφωνα με την πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι από το Αφγανιστάν θεωρήθηκαν πρόσφυγες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης όσων θεωρούνται μετανάστες.

Οι αρμόδιες επιτροπές, οι επί ΣΥΡΙΖΑ επιτροπές, τους προερχομένους από το Αφγανιστάν τους θεωρούν μετανάστες, όχι πρόσφυγες. Τι θέλετε να αλλάξουμε την πολιτική όλης της Ευρώπης; Μπορεί εξατομικευμένα καθένας να πει ότι έχει ειδικό λόγο. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τέσσερις βαθμούς επιτροπών. Μπορούσες να κάνεις τρεις φορές ένσταση και μετά δικαστική προσφυγή. Υπολογίσαμε χθες τον χρόνο που αν κάποιος άνθρωπος ξεκινούσε τη διαδικασία, πότε θα κρινόταν τελεσίδικα αν είναι πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης. Και αυτό ήταν μετά από 10 χρόνια. Μετά από 10 χρόνια έχει πιάσει δουλειά, έχει κάνει παιδιά, έχει δικαίωμα να μείνει στην Ελλάδα και να φέρει την οικογένειά του, άρα απελάσεις μηδέν. Αυτός είναι και ο λόγος που μας κατηγορεί η Τουρκία, ότι δεν εφαρμόζουμε τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας γιατί δεν προχωρούμε σε απελάσεις.

Ο Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «εικόνα εισβολής» τις βάρκες που μεταφέρουν «λαθρομετανάστες» στην Ελλάδα

Δεν έπαψα ποτέ να χρησιμοποιώ τον όρο λαθρομετανάστης. Ο όρος λαθρομετανάστης δεν είναι μειωτικός, εκτός αν είναι μειωτικός ο όρος λαθραναγνώστης, ο όρος λαθρέμπορος, ο όρος λαθροθήρας κτλ. Έχω σπουδάσει την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα βάλω την κάθε εισαγγελέα να μου κρίνει τα ελληνικά μου. Στην ελληνική γλώσσα ο όρος λάθρα σημαίνει κρυφά, παράνομα. Η εποχή της ψευτο-πολιτικής ορθότητας εμένα δεν με εκφράζει. Μιλάμε ελληνικά δεν είναι μειωτικός ο όρος, ο όρος είναι νομικός, δηλώνει ότι ο άνθρωπος αυτός, ο μετανάστης, μπήκε παράνομα. Αυτό δηλώνει αυτή η λέξη στην ελληνική γλώσσα, ούτε δηλώνει ότι είναι κακός ούτε κακός. Λέει ότι είναι παράνομος.

Η λέξη παράνομος μετανάστης και λαθρομετανάστης είναι το ίδιο με τη διαφορά ότι το ένα είναι δύο λέξεις και το άλλο σύνθετη λέξη. Αυτό λέει η ελληνική γλώσσα, όλα τα άλλα είναι αριστερίστικες μην πω τώρα τι… Δεν έχω σκοπό να μειώσω κανέναν άνθρωπο, είναι όμως απολύτως σαφές ότι όποιος αποφασίζει να μπει στην Ελλάδα παράνομα χωρίς να το δικαιούται θα φεύγει. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος. Όσοι κρίνονται τελεσίδικα ότι είναι λαθρομετανάστες, παράνομοι μετανάστες θα απελαύνονται προς την Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μαζικές και χιλιάδες απελάσεις σε λίγους μήνες. Τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 1837 απελάσεις».

«Επιτέλους μαζικές απελάσεις»

Νωρίτερα, ο Α. Γεωργιάδης είχε μιλήσει στην τηλεόραση του Ant1 και υπερασπίστηκε την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος τους είναι οι μαζικές απελάσεις.  «Τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια έγιναν μόλις 1.837 απελάσεις. Έφυγαν δηλαδή μόνο όσοι ήθελαν να φύγουν από μόνοι τους. Με τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, τα δέκα χρόνια θα γίνουν έξι μήνες. Μέσα στο 2020 θα αρχίσουν επιτέλους οι μαζικές απελάσεις στην Τουρκία».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις