Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η Ν. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «απελευθερώσει» τα ελληνικά πανεπιστήμια και να τα κάνει ακόμη πιο «ανταγωνιστικά», συνδέοντας τα άμεσα με την αγορά εργασίας.

«Ο στόχος μας όπως έχει δημοσιοποιηθεί είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε μία μεγαλύτερη απελευθέρωση του πανεπιστημίου. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ελευθερία των Πανεπιστημίων, την αυτονομία τους, να επιστρέψουμε εξουσίες στα Πανεπιστήμια, δηλαδή εκεί που πραγματικά ανήκουν οι εξουσίες αυτές, να δώσουμε ώθηση στην αξιολόγηση των Ιδρυμάτων, να βοηθήσουμε να καταστούν τα ιδρύματά μας ακόμη πιο ανταγωνιστικά και σε καλύτερο βηματισμό με την αγορά εργασίας».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε το προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων, για το περιεχόμενο της επιστολής που προτίθεται να αποστείλει προς τις πρυτανικές αρχές των Ανώτατων Ιδρυμάτων, καθώς και τους κεντρικούς άξονες επί των οποίων θα ζητηθούν από τα Ιδρύματα συγκεκριμένες προτάσεις. Το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε ευρεία νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Ιστορία που θα αναπτύσσει την εθνική συνείδηση» θέλει η Κεραμέως (UPD)