Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Δικαστήριο της Δημοκρατίας, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπεραμύνθηκε των χειρισμών της. «Αποφάσισα και αναλαμβάνω (την ευθύνη) των αποφάσεών μου» όμως «ενήργησα (…) με μοναδικό στόχο την προάσπιση του γενικού συμφέροντος» επέμεινε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η ετυμηγορία του ειδικού δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Η Κ.Λαγκάρντ είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος και καταβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ. Η εισαγγελία ζήτησε την απαλλαγή της.
Η Κριστίν Λαγκάρντ δικάζεται από τη Δευτέρα στο Παρίσι για επίδειξη «αμέλειας» στον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διαιτησία στη διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και της τράπεζας Crédit Lyonnais.

Η 60χρονη πρώην υπουργός, από την πλευρά της, απορρίπτει ότι διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.«Ο κίνδυνος της απάτης μου διέφυγε εντελώς» πρόσθεσε η ίδια.
 
«Αυτές οι πέντε ημέρες της δίκης βάζουν τέλος σε μια δοκιμασία πέντε ετών την οποία βιώνουν ο σύντροφός μου, οι γιοι μου, τα αδέλφια μου που βρίσκονται στην αίθουσα», υπογράμμισε.
 
Η Κ.Λαγκάρντ επανέλαβε, κάτι που είχε υποστηρίξει και παλιότερα, οτι «ενήργησε με εμπιστοσύνη και με ευσυνειδησία, έχοντας μοναδικό στόχο την προάσπιση του γενικού συμφέροντος».