Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου:

«Μετά τα ακραία γεγονότα που επικράτησαν τις τελευταίες μέρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου καταδικάζουμε κάθε βίαιη συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα κάθε ανθρώπου.

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά μερίδας αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες κατά την παραμονή τους στον λιμένα Μεστών, όπου επρόκειτο να επιβιβασθούν σήμερα τις μεσημεριανές ώρες στο πλοίο, προκειμένου να επιβιβασθούν σε αυτό, συγκρούστηκαν με πλήθος πολιτών και η κατάσταση ξέφυγε για άλλη μια φορά.

Λιμενικά όργανα, τα οποία ευρίσκονταν εν ώρα καθήκοντος, προκειμένου να προασπίσουν την ασφάλεια και την τάξη στον περίφρακτο χώρο του λιμένα, προπηλακίστηκαν, έγιναν δέκτες πετροπόλεμου και χρήσης καπνογόνων.

Τέτοιες καταστάσεις είναι ανεπίτρεπτες και δεν αρμόζουν σε ένστολους.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου βρίσκεται στο πλευρό και στηρίζει κάθε συνάδελφο, ο οποίος στέκεται όρθιος σε κάθε περίσταση, σε κάθε λιμάνι, τιμώντας το εθνόσημό του και τον όρκο του, υπηρετώντας καθημερινά τον πολίτη και τον συνάνθρωπο».