Στις 10:00 ξεκίνησε σήμερα η 367η ημέρα δίκης της Χρυσής Αυγής, με παρόντες κατηγορούμενους τους Αναδιώτη, Καζαντζόγλου, Κομιάνο, Πατέλη, Ρουπακιά, Κορκοβίλη, Σκάλκο, Μιχάλαρο. Η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του πρώτου κατηγορούμενου για απλή συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη. Υπογραμμίζεται ότι ο Κορκοβίλης υποστήριξε ότι δεν είχε κάποιο σημαντικό ρόλο στην οργάνωση καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει ήταν «απλός υποστηρικτής» που συμμετείχε απλά στις εκδηλώσεις της οργάνωσης, χωρίς να πηγαίνει στα γραφεία.

Η πρόεδρος συνέχισε με ερωτήσεις σχετικές με τον τρόπο οργάνωσης και διάταξης των μελών κατά την διάρκεια εκδηλώσεων της οργάνωσης. Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στις εκδηλώσεις μνήμης στον Μελιγαλά, ενώ αρχικά υποστήριζε ότι δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος τρόπος που να παραπέμπει σε στρατιωτική οργάνωση, τελικώς παραδέχτηκε ότι υπήρχε «ομοιομορφία» μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά όπως υπογραμμίζει δεν είχαν στρατιωτική διάταξη αλλά ήταν απλά «όλοι μαζί».

Στη συνέχεια, ο πυρηνάρχης της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης κατέρρευσε και λιποθύμησε με την πρόεδρο να διακόπτει προσωρινά την διαδικασία, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο κατηγορούμενος συνέρχεται αλλά τελικά μεταφέρεται με φορείο εκτός αίθουσας. Μετά από παρέμβαση των συνηγόρων των κατηγορουμένων και έπειτα από δική τους αδυναμία να συνεχίσουν «λόγω της ψυχολογικής αναστάτωσης που έχει προκληθεί στους κατηγορούμενους», όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης, η δίκη διεκόπη οριστικά.

 

 

 

 

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο 28 Ιουνίου στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

 

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Θάνου Καμήλαλη: «Θα λιποθυμήσουμε και θα τρέμει η Γη»