Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης  ομόφωνα την προαγωγή της συμβούλου Επικρατείας Μαρίνας-Ελένης Κωνσταντινίδου στη θέση της αντιπροέδρου του ΣτΕ, μετά από εισήγηση του Κ. Τσιάρα. Η 63χρόνη αντιπρόεδρος του Συμβουλίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983 και προήχθη στον βαθμό της συμβούλου Επικρατείας τον Αύγουστο του 2003.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το υπουργικό συμβούλιο είχε επιλέξει για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ τον μέχρι τότε αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, Αθανάσιο Ράντο, ο οποίος είχε εκφράσει συντηρητικές θέσεις από τη θέση του αντιπροέδρου.

Μεταξύ άλλων, μειοψήφησε στην υπόθεση των νέων ταυτοτήτων ψηφίζοντας υπέρ της αναγραφής θρησκεύματος, μειοψήφησε ενάντια στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, πολέμησε τις διατάξεις του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδεις, αλλά και τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Παράλληλα, βρέθηκε απέναντι σε συναδέλφους του που ζητούσαν να σταματήσουν οι θρησκευτικές τελετές στους δικαστικούς χώρους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε απορρίψει τις προσφυγές αντισυνταγματικότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.