Η Μέι δεσμεύεται πως θα φέρει «νέα και βελτιωμένη» συμφωνία του Brexit

Λίγες μέρες μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το κόμμα των Εργατικών στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δεσμεύτηκε απέναντι στους βρετανούς βουλευτές πως θα φέρει μια «νέα και βελτιωμένη» συμφωνία.
Aris Oikonomou/SOOC
|

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε απέναντι στους βρετανούς βουλευτές για μια νέα «γενναία προσφορά» με «βελτιωμένη δέσμη μέτρων», επισημαίνοντας ότι μετά ην τριπλή αποτυχία για την έγκριση της συμφωνίας, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα εφαρμόσει τη συμφωνία του Brexit, για ψηφοφορία στις 3  Ιουνίου.

«Όποια και αν είναι η έκβαση οποιωνδήποτε (ενδεικτικών) ψηφοφοριών, δεν θα ζητήσω απλώς από τους βουλευτές να ξανασκεφτούν. Θα τους ζητήσω να εξετάσουν μια νέα και βελτιωμένη συμφωνία με φρέσκια ματιά – και να την στηρίξουν», τονίζει σε άρθρο της στους Sunday Times η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Το αδιέξοδο οδήγησε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ των Συντηρητικών και Εργατικών, οι οποίες όμως κατέρρευσαν την Παρασκευή χωρίς συμφωνία, ενώ και το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP, που στηρίζει κοινοβουλευτικά την Μέι, εξακολουθεί να αντιτίθεται στη συμφωνία της. Ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ, τόνισε χθες πως η κυβέρνηση πρέπει να υποσχεθεί να διεξαγάγει μια επιπλέον δημόσια ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία για να σπάσει το αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών δήλωσε για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους Συντηρητικούς της Μέι ότι «παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κάποια σημεία στα οποία ένας συμβιβασμός ήταν εφικτός, αποδείχτηκε αδύνατο να γεφυρώσουμε το πολιτικό χάσμα που μας χωρίζει».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις