Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, Η Άνγκελα Μέρκελ δηλώσε ότι επιθυμεί την παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη. «Επιθυμούμε  την παραμονή της Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Η αλληλεγγύη απέναντι στους Έλληνες είναι θέμα αρχών για εμάς», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φλωρεντία, όπου παρευρέθηκε και ο Ματέο Ρένζι .

Το δημοσίευμα του BBC κάνει λόγο για μεγάλη πιθανότητα επικράτησης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε σε χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπου επισήμανε ότι «Θα πρέπει να σταματήσει ο εθνικός εξευτελισμός της Ελλάδας». Παράλληλα γίνεται αναφορά στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του μισού εθνικού χρέους της Ελλάδας.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε και στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η γειτονική χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αν και η κυβέρνηση Ρένζι έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα ως προς αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν μου δίνεται η εντύπωση πως η απόφαση της ΕΚΤ θα μπορούσε να οδηγήσει την Ιταλία να πει “δεν χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις πλέον”. Λέω όμως πως αυτό πρέπει να ισχύει για όλους – και θα το παρακολουθήσουμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

«Καμιά κεντρική τράπεζα στον κόσμο δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει ποτέ την πολιτική. Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».