Η ΝΔ δεσμεύεται να μην αναθεωρήσει τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, δήλωσε ότι σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναθεωρήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης που πέρασε η κυβέρνηση. Χαρακτήρισε και πάλι επίδομα την λεγόμενη 13η σύνταξη και υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει την επαναφορά της.
Alexandros Michailidis / SOOC
|

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ο Θ. Φορτσάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση ΝΔ δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τα μέτρα ελάφρυνσης που ψήφισε την Τετάρτη η κυβέρνηση. Χαρακτήρισε επίδομα τη λεγόμενη 13η σύνταξη, λέγοντας πως αντιστοιχεί στο 1/3 της παλαιάς 13ης σύνταξης, την οποία δεν μπορούν να επαναφέρουν λόγω της σημερινής κατάστασης.

«Η ΝΔ φυσικά θα κρατήσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να τα αναθεωρήσει, αντιθέτως έχει σκοπό και σταθερή πολιτική βούληση να τα διευρύνει και να τα εμβαθύνει. Για τη 13η λεγόμενη σύνταξη -διότι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι 13η σύνταξη είναι επίδομα το οποίο και αυτό καλό είναι- γιατί από το τίποτα καλό και το επίδομα αυτό-, το οποίο αντιστοιχεί στο 1/3 της παλαιάς 13ης σύνταξης, είναι ευκταίο να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την 13η σύνταξη στο σύνολο της, διότι είναι ένα κομμάτι το οποίο στερούνται οι συνταξιούχοι κατά τρόπο βάρβαρο. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση αυτό δεν το επιτρέπει ακόμα».

Αναφερόμενος στο σύνολο των μέτρων, δήλωσε ότι είναι αναγκαία και δεν είναι δυνατόν να μην θέλει κάποιος να ενισχυθούν οι άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Ωστόσο, επισήμανε πως ο τρόπος που τα εξασφάλισε η κυβέρνηση είναι λανθασμένος καθώς προκύπτει από υπεραφαίμαξη και δεν διασφαλίζει τη διατήρηση τους σε βάθος χρόνου.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λογικός Έλληνας που να μην θεωρεί τα μέτρα αυτά αναγκαία διότι είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι διαβιούν κάτω από το ελάχιστο, εκείνο το οποίο τους διασφαλίζει μια αξιοπρεπή παρουσία. Και επομένως δεν είναι δυνατόν κανείς να μην θέλει να ενισχυθούν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Η ΝΔ λέει ότι αυτά τα οποία δόθηκαν τώρα στους συμπολίτες μας ήταν πολύ καλύτερα να μπορούσε να έχει διασφαλιστεί ότι διαφυλάσσονται από το γεγονός ότι το λεγόμενο υπερπλεόνασμα που τα τροφοδοτεί, στηρίζεται όχι στην υπεραφαίμαξη, αλλά στην υπεραπόδοση. Θα ήταν πολύ θετικό αν μπορούσαμε αυτά τα μέτρα να τα είχαμε συνδυάσει σε ένα συνεκτικό ολοκληρωμένο πακέτο, ένα σχέδιο οικονομικό, το οποίο να διασφαλίζει ότι και η οικονομία θα πάρει μπρος διότι μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια τους στο χρόνο».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις