Ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες στο Ηράκλειο δήλωσε ότι η ΝΔ «θα δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί και να ανασάνει, με άμεση μείωση της φορολογίας, στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς και με απλούστευση της γραφειοκρατίας» όπως μεταδίδει του Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σημείωσε πως το κόμμα του βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των επιχειρηματιών με πολιτικές που στοχεύουν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για δημιουργία ενός κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων ώστε να επιτευχθεί η κοινωνική πρόοδος και ανάπτυξη, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της ΝΔ για μείωση των φόρων.

Ο γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι ««για να καταφέρει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, για να επιτευχθεί η ισχυρή ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων. Από την πλευρά μας, εμείς είμαστε έτοιμοι να θέσουμε τα θεμέλια για ένα καλό και παραγωγικό επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία. Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν με συνέπεια όλες τους τις υποχρεώσεις, να αμείβουν καλά τους εργαζομένους και να τους κάνουν συμμέτοχους στην ανάπτυξη της επιχείρησης».

Τέλος ο Λ. Αυγενάκης παρουσίασε συγκεκριμένες θέσεις του προγράμματος της ΝΔ για την στήριξη των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων είναι η καθιέρωση του λευκού μητρώου των επιχειρήσεων καθώς και πρόσθετες παροχές στους εργαζομένων τους «είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικές παροχές, είτε με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών».

«Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% που είναι σήμερα. Εισάγουμε σταδιακά μια νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό. Καθιερώνουμε λευκό μητρώο επιχειρήσεων και επιβραβεύουμε με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία. Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικές παροχές, είτε με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών» ανέφερε επιγραμματικά ο γραμματέας της ΝΔ.