X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η ΝΔ δεσμεύεται πως θα ακολουθήσει αντιμεταναστευτική πολιτική

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται να προτάξει «τη δημοκρατική αυστηρότητα που σέβεται δικαιώματα και κανόνες» απέναντι στην «ιδεοληπτική χαλαρότητα» σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.
Η ΝΔ δεσμεύεται πως θα ακολουθήσει αντιμεταναστευτική πολιτική
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο Γ. Κουμουτσάκος εξέφρασε την αντιμεταναστευτική ροή που θα ακολουθήσει το κόμμα του, λέγοντας πως «απέναντι στην ιδεοληπτική χαλαρότητα, εμείς προτάσσουμε τη δημοκρατική αυστηρότητα που σέβεται δικαιώματα και κανόνες» και ανέπτυξε τους άξονες των δράσεων που δρομολογούνται μέχρι τώρα:

– Ενίσχυση της φύλαξης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, ιδίως των θαλασσίων με αναβάθμιση των απαραίτητων υποδομών και ενίσχυση του ένστολου ανθρώπινου δυναμικού και τόνωση της συνεργασίας με τη FRONTEX και τον ΔΟΜ.

– Αναμόρφωση μέχρι τέλους του θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση ασύλου.

– Ενίσχυση των Επιτροπών Προσφυγών σε δεύτερο βαθμό.

– Υλοποίηση ενός αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών για εκείνους που δεν έχουν το δικαίωμα να μένουν στην Ελλάδα.

– Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, με κύρια μέριμνα τις ευάλωτες ομάδες και με προτεραιότητα την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

– Δημιουργία νέου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης εκτός του αστικού ιστού της.

Απέφυγε να περιγράψει το πρόγραμμα της ΝΔ σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αρκούμενος να αναφερθεί στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζουν οι κάτοικοι στη Λέσβο και τη Σάμο.

Είναι εξαιρετικά προβληματική, έως πραγματικά τραγική και μη βιώσιμη η κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από την προηγούμενη. Είναι πραγματική προσβολή για την εικόνα της χώρας αλλά και πηγή εύλογης αγανάκτησης και ανασφάλειας για τους κατοίκους των νησιών, όπως στη Λέσβο, στη Μόρια, στη Σάμο και στο Βαθύ, παρά τις τεράστιες και αξιέπαινες προσπάθειες που καταβάλλουν λιμενικοί, αστυνομικοί και το προσωπικό που εργάζεται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις