Η ΝΔ εκτιμά ότι δεν ήταν ικανοποιητικές οι απαντήσεις που έδωσαν στη Βουλή τα κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και ζητά να κληθούν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων έχει και την εξουσία της συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και εξέτασης προσώπων. Ο βουλευτής Τασούλας υπογράμμισε ότι η υπόθεση δεν έκλεισε με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, και προ της ημερησίας διατάξεως, έθεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Συμεών Μπαλλή, θεσμικό αίτημα σε συνέχεια των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης, χθες στη Βουλή. Επειδή έμειναν κρίσιμα θέματα, ουσιαστικά αναπάντητα, από τη χθεσινή συνεδρίαση, και για εμάς το τεράστιο αυτό θέμα και το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, προφανώς δεν έκλεισε με την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας της επερώτησης και από τις εξηγήσεις που ουσιαστικά δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας, επαναφέρουμε το θέμα θεσμικά στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής».