Η ΝΔ επιμένει να αρνείται debate Τσίπρα – Μητσοτάκη (video)

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, αρνήθηκε το ενδεχόμενο ενός debate (τηλεμαχία) ανάμεσα στον Aλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε υπέρ του debate όλων των πολιτικών αρχηγών». Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση και υποκρισία, ενώ επιτέθηκε και στην ΕΡΤ που δεν μετέδωσε την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει εκλογές. Ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ δεν θα κλείσει την ΕΡΤ, αλλά θα προσπαθήσει να την αναβαθμίσει με σχέδιο αναδιοργάνωσης.
Nikos Libertas / SOOC
|

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 88,6 ανέφερε ερωτηθείσα για ενδεχόμενη τηλεμαχία ανάμεσα στον Α. Τσίπρα και τον Κ. Μητσοτάκη ότι «είμαστε υπέρ του debate όλων των πολιτικών αρχηγών». Παράλληλα τόνισε ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με φόντο το αίτημα του Α. Τσίπρα για πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ δεν σκοπεύει να κλείσει την δημόσια τηλεόραση αλλά να την αναβαθμίσει με σχέδιο αναδιοργάνωσης. Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Α. Τσίπρας, η Σ. Ζαχαράκη τόνισε ότι είναι ίδιες με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση και υποκρισία
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει στις 8 Μαΐου με ομιλία του στην Βουλή «όσα debate θέλετε κύριε Τσίπρα», ενώ σε άλλη ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας είχε υπογραμμίσει ότι «στις εθνικές εκλογές θα συζητήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ευχαρίστως να μιλήσω, σε ξεχωριστό debate, με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος».

Όλα αυτά συνέβησαν μετά από επίσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεμαχία.Τέλος, ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 στις 3 Ιουνίου είχε επισημάνει ότι δεν πρόκειται να κάνει «κανένα debate» με τον Α. Τσίπρα, επιμένοντας στην τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών, όπως υποστήριξε και η Α. Ζαχαράκη.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις