Στην ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ υπογραμμίζει την έτερη καταδίκη του Αρ. Φλώρου για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας.
 
«Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Την αντίδρασή του, στο ίδιο πνεύμα με την ανακοίνωση, εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης:

 
Υπενθυμίζεται πως κατά το ξέσπασμα του σκανδάλου, συνήγορος υπεράπισης ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων του σκανδάλου Energa και Hellas Power ήταν ο σημερινός τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, όντας τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, που βρισκόταν στην κυβέρνηση.
 
Σημειώνεται δε πως στην πρώτη δίκη του 2014, δεν παραστάθηκε καν εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου, παρότι γι' αυτό ήταν επιφορτισμένοι ο -τότε- υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.