Το σχετικό διάταγμα το οποίο εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τη Νομαρχία του γαλλικού νησιού θα έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2016 και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μέτρο αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της διαρκούς υποκίνησης μίσους που προκαλείται μεταξύ των δυο κοινοτήτων».

Ωστόσο, και παρά την απαγόρευση, κάποιοι αντιμουσουλμάνοι διαδηλωτές δεν δίστασαν να βγουν στους δρόμους και την Κυριακή με σκοπό να φθάσουν και πάλι στο ίδιο τέμενος που υπέστη τους βανδαλισμούς το βράδυ της Παρασκευής, για να βρουν όμως απέναντί τους τα μπλόκα της Αστυνομίας που δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν τον στόχο τους. 

Την ίδια στιγμή, η Νομαρχία της Κορσικής ζήτησε ειδικά για το Αζαξιό, ενίσχυση των αστυνομικών της δυνάμεων από την ηπειρωτική Γαλλία προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες φύλαξης χώρων προσευχής αλλά και οικιών όπου διαμένουν μουσουλμάνοι και που αποτελούν δυνητικούς στόχους των ακραίων εθνικιστικών στοιχείων της περιοχής. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο iTele σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα που αφορά την υπόθεση του βανδαλισμού και της λεηλασίας στο τζαμί.