«Είμαστε από τις καλύτερες χώρες και γι’ αυτό παίρνουμε πάντα μέτρα για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, γιατί δεν θέλουμε να τρέχουμε πίσω από την πανδημία. Κι αν μερικές φορές σε κάποιους τα μέτρα μπορεί να φαντάζουν λίγο δυσάρεστα, τους διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε ακριβώς για να μην πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα αργότερα» δήλωσε κατά την συνάντηση που είχε με κάποιους υγειονομικούς εργαζόμενους του νοσοκομείου της Ικαρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στο ακριτικό νησί.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας είχε προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, με την αστυνομία να αναπτύσσει πρωτοφανείς δυνάμεις για τα δεδομένα του νησιού απέναντί τους, να μην τους επιτρέπει να προσεγγίσουν τον πρωθυπουργό, και τον Κ. Μητσοτάκη να φτάνει στο σημείο να μπει στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί πως όπως φαίνεται στις εικόνες, ο Κ. Μητσοτάκης κοντοστέκεται στην είσοδο της μονάδας τεχνητού νεφρού με έναν υγειονομικό να του κάνει θερμομέτρηση πριν μπει μέσα, και την αμέσως επόμενη στιγμή, τουλάχιστον επτά άτομα εισέρχονται στον χώρο χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς καμία απόσταση μεταξύ τους.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του νοσοκομείου, με την ασφάλεια του πρωθυπουργού να μην τους επιτρέπει να τον προσεγγίσουν, αναγκάζοντάς τους να επιδώσουν μόνο ένα υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον Κ. Μητσοτάκη. Δείτε το βίντεο από το τοπικό ikariaki.gr που κάλυψε άρτια τόσο την επίσκεψη, όσο και τις αντιδράσεις κατοίκων και εργαζομένων του νησιού:

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα αιτημάτων από τα Σωματεία Ικαρίας προς τον Πρωθυπουργό:

Παράσταση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα και στην πλατεία του Αγ. Κηρύκου, με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και την αστυνομία να είναι εξίσου δυναμική, τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αποχώρηση της αποστολής του Κ. Μητσοτάκη:

Εικόνες από την αναχώρηση της πρωθυπουργικής αποστολής:

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεσημέρι του Σαββάτου, η πολυμελής κυβερνητικής αποστολή κατέλυσε σε κάποιο οίκημα στο λιμάνι του νησιού, με τις φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα να καταγράφουν δεκάδες άτομα σε ένα μπαλκόνι, χωρίς καμία τήρηση αποστάσεων και λοιπών μέτρων:

φωτογραφία της Eleni Nitsola από το facebook

Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, στα κοινωνικά δίκτυα του πρωθυπουργού και στα τηλεοπτικά κανάλια εμφανίζεται μία «μαγική εικόνα», όπου η βόλτα του πρωθυπουργού στέφθηκε από επιτυχία, και εργαζόμενοι και κάτοικοι τον υποδέχθηκαν θερμά: