Σε ανακοίνωση της ομάδας με τίτλο «Η αστική δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και υπότιτλο «η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους» που αναρτήθηκε στο Indymedia, αναφέρουν τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την «αστική δικαιοσύνη» «πλυντήριο του καπιταλισμού».

Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Δεκεμβρίου και μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας στις 3:25 τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου πυροβόλησε με καλάσνικοφ μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε κάλυκας φυσιγγίου.

Σημειώνεται ότι, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούσαν την υπόθεση, εξέταζαν ως πιθανότερη εκδοχή να πρόκειται για την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς το χτύπημα, είχε ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην EUROBANK στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η ΟΛΑ.