X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η ώρα να μιλήσει η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μόλις τρεις εβδομάδες από την εισήγηση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία, με την πολιτική αγωγή να έχει τώρα τον λόγο. Οι αγορεύσεις των δικηγόρων ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης με την Χρύσα Παπαδοπούλου, δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα να μιλά για το ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας αλλά και για το θάρρος που βρήκαν οι μάρτυρες που εμφανίστηκαν στη δίκη. «Δεν φοβήθηκαν να πούνε την αλήθεια, να υποστούν τη βάσανο του ακροατηρίου και σε αυτούς η ελληνική κοινωνία οφείλει πολλά, γιατί έσπασαν το απόστημα του φόβου που υπήρχε τότε. Και αν τώρα η οργάνωση έμεινε εκτός [βουλής] το 2015 τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τι ήταν αυτό που τους έκανε να ξεπεράσουν το φόβο; Η άνανδρη και οργανωμένη δολοφονία. Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος»
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Σήμερα το πρωί στο εφετείο Αθηνών ξεκίνησε η πολιτική αγωγή της αγορεύσεις της στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το περιεχόμενο της αγόρευσης ορίζεται, μεταξύ άλλων, από το δεδομένο που δημιούργησε η προκλητική εισαγγελική πρόταση που ανακοινώθηκε από την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, τρεις βδομάδες πριν. Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής θα αναφερθούν στο ογκώδες αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Οι αγορεύσεις ξεκίνησαν με τους δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα, θα συνεχιστούν με εκείνους των Αιγυπτίων αλιεργατών και θα ολοκληρωθούν με τους δικηγόρους του ΠΑΜΕ, για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών τους στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα, την αγόρευση ξεκίνησε η δικηγόρος Χρύσα Παπαδοπούλου μιλώντας για το θάρρος με το οποίο εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι μάρτυρες στη δίκη Φύσσα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας.

«Δεν φοβήθηκαν να πούνε την αλήθεια, να υποστούν τη βάσανο του ακροατηρίου και σε αυτούς η ελληνική κοινωνία οφείλει πολλά, γιατί έσπασαν το απόστημα του φόβου που υπήρχε τότε. Και αν τώρα η οργάνωση έμεινε εκτός [βουλής] το 2015 τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τι ήταν αυτό που τους έκανε να ξεπεράσουν το φόβο; Η άνανδρη και οργανωμένη δολοφονία. Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος. Ο Π. Φύσσας δεν δολοφονήθηκε τυχαία στις 18-9-2013. «Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία». Κόπηκε το νήμα της ζωής, ήταν ο γιος της Μάγδας, ήταν ο αδελφός της Ειρήνης […] Ο Παύλος ήταν πάνω απ’ όλα μουσικός. Έπειτα από ένα πέρασμά του στη Ν/Ζ αποφάσισε να μην ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του και να ασχοληθεί με το πάθος του, τη μουσική»

«Ο Παύλος έλεγε ότι το αγαπημένο του κομμάτι είναι το «Εκτός ελέγχου» όπου υπάρχει ρητή αναφορά στη δολοφονία του Τζουλιάνι στη Γένοβα και Α. Γρηγορόπουλου. Θα αρκούσαν οι στίχοι αυτού του τραγουδιού για να τον κατατάξουν ως στόχο; Φυσικά και ναι [..] αυτό έκανε ο Π. Φύσσας, έγραφε τραγούδια για τους φασίστες, δε σηκωνόταν 23:30 το βράδυ να σκοτώσει, δεν υπάκουε σε εντολές, άλλοι υπάκουσαν. αι βγήκαν άρον άρον για να σκοτώσουν […] Θα ήθελα να σταθώ στο εξής: απολογήθηκαν 18 κατηγορούμενοι που δεν έχουν κανένα προσωπικό προηγούμενο με τον Παύλο. Πώς έφτασαν στο σημείο, 18 καθημερινοί άνθρωποι να είναι συμμέτοχοι σε μια εγκληματική οργάνωση;» – πηγή: Golden Dawn Watch

Έξω από το Εφετείο μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) πραγματοποιείται συγκέντρωση. Στην ανακοίνωσή η Κίνηση τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μέσα σε μια περίοδο κλιμάκωσης της ρατσιστικής πολιτικής και εθνικιστικής προπαγάνδας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι ακόμα σημαντικότερη η μάχη ώστε να μη γυρίσουμε πίσω στην περίοδο ασυλίας που είχαν οι νεοναζί με την κάλυψη της αστυνομίας και των δικαστηρίων να οργανώνουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές με δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ σε μετανάστες και αντιφασίστες».

Οι επόμενες δικάσιμοι στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) είναι στις 9, 14, 15, 17, 20-24, 28-30 Ιανουαρίου.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις