«Δεν ήταν κάτι που το περίμενα» σχολίασε για τη στάση της Κατριβάνου στην ψηφοφορία η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο υπογράμμισε πως «ήταν μία προσωπική της πολιτική απόφαση πλήρως σεβαστή, όσο κι αν διαφωνεί κάποιος με την απόφαση αυτή». 
 
Ταυτόχρονα, η ίδια κάνοντας αναφορά στην πρώην βουλευτή, τόνισε ότι «η κ. Κατριβάνου έχει ένα πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο, ιδιαίτερα στο πεδίο υπεράσπισης των δικαιωμάτων και θα λείψει από το Κοινοβούλιο» ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «την τιμά η παραίτησή της και πιστεύω ότι ο Γιώργος Κυρίτσης θα την αντικαταστήσει επάξια».
 
Στη συνέχεια , η Σβίγκου υπογράμμισε ότι στις κοινοβουλευτικές διεργασίες που προηγήθηκαν της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, υπήρξε πλήρης εξήγηση και από την πλευρά των υπουργών αλλά και από την πλευρά των βουλευτών που πήραν τον λόγο, ως προς τη φιλοσοφία και για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 
 
«Στον βαθμό που ήταν ένα αναγκαίο βήμα, ένα δύσκολο βήμα, ναι, αλλά και ένα αναγκαίο βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αυτήν τη στιγμή μπορεί να ανοίξει ένας νέος κύκλος, τόσο για το κυβερνητικό έργο, όσο και για την ίδια τη χώρα, στον βαθμό που θα υπάρξει και η αναμενόμενη λύση για το χρέος με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και μία σαφή δέσμευση από δω και πέρα», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Όντως, ήταν μια δύσκολη συμφωνία αυτή του Αυγούστου. Η εξειδίκευση των μέτρων και η εφαρμογή τους, όντως, ήταν εμπροσθοβαρής», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα κριθεί από το κατά πόσο θα κατανείμει τα βάρη δίκαια αλλά και από το κατά πόσο το κυβερνητικό έργο, στο σύνολό του, θα είναι και αποτελεσματικό, θα γίνει και ακόμα πιο ταχύ και θα αφορά τομείς όπως η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση, ώστε να μην υπάρχουν οι δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου.
 
“Αυτό που προσπαθήσαμε και κάνουμε είναι να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος σε εκείνα τα στρώματα, τα οποία επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Κι αν κάτι πέτυχε η συμφωνία του Ιουλίου είναι τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με εκείνα που είχε συμφωνήσει η ΝΔ στο δεύτερο μνημόνιο… Όταν έχουμε 0,5% στόχο για το 2016, 1,75% για το 2017 και 3,5% για το 2018, δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις της ΝΔ, τις χθεσινοβραδυνές, όταν η ίδια είχε συμφωνήσει σε 4,2% το 2016 και 4,5% για 2017 και 2018», ανέφερε η κ. Σβίγκου, προσθέτοντας ότι η πρώτη επιτυχία της συμφωνίας του Ιουλίου ήταν πως η κυβέρνηση πέτυχε χαμηλότερα πλεονάσματα από αυτά που είχε συμφωνήσει και αποδεχθεί η ΝΔ.
 
Κάνοντας αναφορά στο τι επιδιώκει η κυβέρνηση για το χρέος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αν αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο κι ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και ελάφρυνση του χρέους με αντικειμενικά κριτήρια, τότε θα υπάρχει και ένα καθαρό σήμα, και προς τις αγορές και προς τους επενδυτές, ότι η οικονομία πράγματι γυρίζει σελίδα. Όπως, εξάλλου, έσπευσε να επισημάνει σε αυτό το σημείο, τον Νοέμβριο του 2012 υπήρχε μόνο μία αόριστη δήλωση των εταίρων για το χρέος, την οποία ποτέ δεν προσπάθησε, ακόμα κι αυτήν την αόριστη δήλωση να την αξιοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον κ. Σαμαρά να λέει ότι είναι βιώσιμο.
 
Τέλος, η Σβίγκου σχολίασε ως υποκριτική τη στάση της ΝΔ για το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και σημείωσε ότι σε αυτό δεν εντάσσεται το σύνολο της περιουσίας, Εντάσσεται μέρος αυτής και δεν εντάσσεται για ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση, αλλά για αξιοποίηση, με τα έσοδα του Ταμείου να πηγαίνουν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% σε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ακόμη, σημείωσε ότι σύμφωνα με τον νόμο, το υπουργείο Οικονομικών έχει τον τελικό λόγο για την όποια απόφαση αξιοποίησης.