Η περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς, που περιλαμβάνει την μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού, ενέκρινε την «Πράξη για Μικρές Επιχειρήσεις», η οποία σκοπεύει να διοχετεύσει περισσότερες συμβάσεις του δημοσίου σε μικρές γαλλικές επιχειρήσεις. Ο κανονισμός περιλαμβάνει τη λεγόμενη «ρήτρα Μολιέρου», που επιβάλλει σε εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν δημόσια οικοδομήματα ή έργα του δημοσίου σε τομείς όπως οι μεταφορές ή η εκπαίδευση, να χρησιμοποιούν τα γαλλικά ως γλώσσα εργασίας.

«Η ρήτρα αυτή είναι αναγκαία και έχει στόχο τις ξένες εταιρείες που έρχονται με τους εργάτες τους, χωρίς να μιλάει κανείς τους γαλλικά. Αυτές οι εταιρείες χρειάζεται να βελτιωθούν», είπε ο αντιπρόεδρος της περιοχής Ζερόμ Σαρτιέ μετά την ψήφιση του κανονισμού.

Οι επικριτές της ρήτρας Μολιέρου, επισημαίνουν ότι θα θέσει σε μειονεκτική θέση τους νεοαφιχθέντες μετανάστες που ζουν στη Γαλλία και μπορούν να ενσωματωθούν μέσω της εργασίας τους ώστε να μάθουν γαλλικά. Άλλες περιοχές της Γαλλίας όπως η Νορμανδία, η Οτ-ντε-Φρανς και η Ωβέρνη-Ρον-Αλπ έχουν επίσης εφαρμόσει παρόμοιους νόμους.