Τεχνολογική κατάρτιση, όμορφος χώρος, εργαστήρια, τόπος συνάντησης με καλλιτέχνες και συγγραφείς, δυνατότητα ηχογράφησης σε στούντιο, αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που καθιστούν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, την πιο ελκυστική στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι πολυβραβευμένη και ότι ήδη στο ενεργητικό της έχει πλήθος αφιερώματα στον Τύπο, εγχώριο και διεθνή. 

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μαζί θα Ανάψουμε τα Φώτα»:

Ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους ΜΑΖΙ που πρόσφεραν από 1-27.000€ κα μας βοήθησαν όχι μόνο να πλησιάσουμε το στόχο, που αρχικά φαινόταν απρόσιτος, αλλά και να τον ξεπεράσουμε, αφού μέχρι σήμερα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έφθασε τα 104.232€: Τους 686 φίλους της Βιβλιοθήκης που πρόσφεραν τη δωρεά τους στο κουτί εισφορών, τους 155 καταθέτες στους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, τους μεγάλους δωρητές μας, τις εταιρίες εθνικής εμβέλειας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επιστημονικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία, τις αθλητικές ενώσεις, τους ομογενείς, τους  καλλιτέχνες-πρεσβευτές της εκστρατείας που έσπευσαν να διαδώσουν το μήνυμά μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μας αφιερώσουν ειδικά video και τραγούδια, τους χορηγούς επικοινωνίας της εκστρατείας μας και όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε για την άμεση ανταπόκριση στη διάδοση του μηνύματος, τη θερμή συμμετοχή στο όραμά μας, τις επισκέψεις τους στο χώρο μας και τα εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο και την προσφορά μας που μας έδωσαν δύναμη για τη συνέχεια. Και φυσικά την ομάδα που με ακόρεστο πάθος σχεδίασε και υλοποίησε την εκστρατεία: το Διοικητικό Συμβούλιο, τους εργαζομένους στη Βιβλιοθήκη, τους εθελοντές, την εταιρία επικοινωνίας OPUS.  

Ανταποκρινόμενοι στην αγάπη του κόσμου που βλέπει στη Βιβλιοθήκη την ελπίδα για το μέλλον του αλλά και στην επιθυμία του να τη στηρίξει, η εκστρατεία μας παίρνει μια μικρή παράταση με στόχο να καλύψουμε τα έξοδα της υλοποίησης των αρχικών εκδηλώσεων, να στηρίξουμε τη λειτουργία του στούντιο ηχογράφησης και τη σύνδεσή του με τη λειτουργία της αίθουσας εκδηλώσεων.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η εκστρατεία που απευθύνεται στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό στη σελίδα υποστήριξης στο Indiegogo https://www.indiegogo.com/projects/help-us-complete-the-renovation-of-our-library#/.

Οι παραγγελίες του εξοπλισμού του 2ου ορόφου-αναλυτικό κατάλογο του οποίου θα ανακοινώσουμε σύντομα στο support.libver.gr- έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ προγραμματίζουμε ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ στις αρχές Απριλίου!    Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Όλοι μαζί ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία.  

Η δύναμη των πολλών τα καταφέρνει!