«Αγωνιζόμαστε για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα ανταποκρίνεται και στις αρχές της Ευρώπης και στην προοπτική της Ελλάδας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε: «Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν στις πολιτικές δυνάμεις, εγώ είμαι πεπεισμένος ότι τούτη την ώρα όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να πετύχουμε τον κοινό σκοπό, αφού εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα κάνουμε όλοι μαζί».

Όπως ανέφερε ο Πρ. Παυλόπουλος «οι επιμέρους πολιτικές διαφορές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτόν τον στόχο και από αυτήν την πορεία» τονίζοντας: «Αυτόν τον ρόλο θα τον διαδραματίσω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και όπως έχω πει, αγγίζοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων μου».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκφράζει την κοινή συνισταμένη όλων των επιμελητηρίων, αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία που υπάρχει σήμερα για την αγορά.

«Είναι γνωστό το πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στην αγορά. Η δύναμή σας είναι μεγάλη, γιατί είστε άνθρωποι, οι οποίοι έχετε συναντήσει δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες θα τις υπερνικήσουμε. Βεβαίως χρειάζεστε την συμπαράσταση της Πολιτείας και χρειάζεστε ένα κλίμα που θα σας επιτρέψει να δείξετε τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε και ποιες είναι οι δυνατότητές σας» υπογράμμισε ο Πρ. Παυλόπουλος.


«Μονόδρομος η συμφωνία»

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη στον επιμελητηριακό θεσμό, επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή, η χώρα, η οικονομία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολο δίλημμα: Μια επώδυνη συμφωνία ή μια ρήξη, η οποία θα είναι καταστροφική. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι μονόδρομος να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία, αρκεί όμως τα επώδυνα να έρθουν από την πλευρά των δαπανών και όχι των εσόδων. Είναι προφανές, όπως και εσείς είπατε, ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμία δυνατότητα για πρόσθετους φόρους ούτε ενός ευρώ».