Η σύμβαση που συνυπέγραψαν Μόσχα και Τεχεράνη, αφορά την δημιουργία μονάδας ισχύος 1.000 μεγαβάτ, στην περιοχή Μπουσέρ στο νότιο τμήμα της χώρας.
Παράλληλα, Ρωσία και Ιράν, συνυπέγραψαν και ένα πρωτόκολλο συμφωνίας για την κατασκευή τεσσάρων ακόμη αντιδραστήρων σε μία άλλη εγκατάσταση στο Ιράν, η τοποθεσία της οποίας μένει ακόμη να προσδιοριστεί από τους Ιρανούς.
Πριν από πέντε μήνες το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει τον περιορισμό ενός μέρους του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, κυρίως του εμπλουτισμού ουρανίου, για μία περίοδο δέκα έως δεκαπέντε ετών, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου.
Όμως οι περιορισμοί αυτοί δεν αφορούν την ανάπτυξη του πολιτικού (σ.σ. μη στρατιωτικού) πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Το Ιράν, που διαθέτει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και αερίου, θέλει να κατασκευάσει εν καιρώ 20 πυρηνικούς σταθμούς ισχύος 1.000 μεγαβάτ προκειμένου να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειάς του ώστε να εξαρτάται λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα για την εσωτερική κατανάλωση.
Η ανακοίνωση της έναρξης κατασκευής των αντιδραστήρων συμπίπτει με τη διεξαγωγή έκθεσης στην Τεχεράνη στην οποία η Ρωσία παρουσιάζει την τεχνογνωσία της, κυρίως στον τομέα της αεροναυπηγικής, ένδειξη της επιθυμίας της να επενδύσει μαζικά στο Ιράν τα επόμενα χρόνια.