Η Κ. Σακελλαροπούλου είναι και επίσημα από το μεσημέρι της Παρασκευής η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελλάδας. Ευχαρίστησε τον απερχόμενο Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας πως με τις πρωτοβουλίες του «κράτησε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και συνέβαλε αποφασιστικά στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη».

Αναφερόμενη στις σημερινές συνθήκες, δήλωσε πως η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί νέες προκλήσεις και «να αποκρούσει νέους κινδύνους, να αποτρέψει νέες απειλές. Χωρίς να σταματήσει τον αγώνα που δίνει για την κοινωνική και οικονομική της ανασυγκρότηση. Χωρίς εκπτώσεις στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο κράτος δικαίου, που αποτελούν τα θεμέλια της κοινωνικής μας υπόστασης και τον οδηγό για την κοινή μας ζωή».

Στάθηκε στο «ευρωπαϊκό όραμα», λέγοντας ότι με βάση αυτές τις αξίες «ενωμένοι και δημιουργικοί, θα πορευτούμε για να κερδίσουμε ένα μέλλον ευημερίας που να μας χωράει όλους με έμπνευση το ευρωπαϊκό όραμα, συνδέεται με έναν νέο πατριωτισμό, ο οποίος δεν αντιστρατεύεται τον κοσμοπολιτισμό, αλλά αποτελεί προϋπόθεσή του. Και που είμαι βέβαιη πως όλες οι δημοκρατικές, πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι θεσμοί και οι ίδιοι οι πολίτες θα υπερασπιστούν δημιουργικά, αποφασιστικά και με πνεύμα εθνικής συνεννόησης».

Μετά την ορκωμοσία της νέας Προέδρου, ο πρωθυπουργός ανέφερε με ανάρτηση του στα social media ότι «η αισιοδοξία είναι γένους θηλυκού» και υποστήριξε πως πρόκειται για μια άξια γυναίκα που μας ενώνει όλους.