Μόλις λίγες ημέρες έπειτα από όταν ο φοιτητής κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, κέρδισε μια μάχη για τα αυτονόητα στην οποία είχε βάλει μπροστά το σώμα του, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έκανε μια εμβληματική παραδοχή για την υπόθεση με την οποία επιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά όσα κατήγγειλε ο κρατούμενος.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στη σχετική επιτροπή της βουλής, όπως ανέδειξε το vouliwatch, παραδέχθηκε ότι ήταν εκδικητική η μεταγωγή του κρατούμενου, Βασίλη Δημάκη, που πρόσφατα πραγματοποίησε απεργία πείνας προκειμένου να του αποδοθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ίδια όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισαν εκτάκτως, χωρίς την Επιτροπή Μεταγωγών, τη μεταφορά του στις Φυλακές Γρεβενών εν μέσω πανδημίας, ενώ με διαδοχικά δελτία Τύπου έφτασαν στο σημείο να συκοφαντούν με σωρεία ψεμάτων τον κρατούμενο φοιτητή.

Μάλιστα, η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση Δημάκη πρέπει να πάψει να είναι εμβληματική».

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά είπε πως «ο συγκεκριμένος κρατούμενος ξεσήκωσε την φυλακή και είχε και επικοινωνία και με άλλες φυλακές με αποτέλεσμα κρατούμενοι να απέχουν από τις εργασίες τους», ενώ ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίζει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας. Οι φυλακές έχουν διοίκηση».

Έτσι, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως η μεταγωγή του Δημάκη στις φυλακές Γρεβενών ήταν εκδικητική λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των κρατούμενων με αίτημα η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία των κρατούμενων από τον κορωνοιό, ενώ καταρρίπτεται το αφήγημα που είχε παρουσιάσει το Υπουργείο το οποίο έπειτα αναπαρήγαγε πληθώρα μέσων ενημέρωσης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μια βδομάδα πριν η Γενική Γραμματέας μιλώντας στην ΕΡΤ έλεγε χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν υπήρχε εκδικητική διάθεση εναντίον του Δημάκη».