Ωστόσο, η σορός είναι πλήρως απανθρακωμένη και ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί 100% η ταυτότητα του θύματος είναι η εξέταση DNA, κάτι που θα γίνει την Παρασκευή, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.

Το αυτοκίνητο ανήκει στην Ευαγγελία Συρίγου, σύζυγο του Παναγιώτη Μαυρίκου, κατηγορούμενου στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι η σύζυγoς του εκδότη μετέβη για αναγνώριση στο ΚΑΤ, όπου μεταφέρθηκε η σορός του θύματος. Είπε ακόμη ότι λίγο πριν από την πυρκαγιά ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρίσκονταν σε επαγγελματικό ραντεβού στο Μαρούσι. Επίσης επικαλέστηκε συνομιλία του με τον μηχανικό του αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και δεν δικαιολογείται μηχανική βλάβη που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Το συμβάν έγινε στις 14.50 ανάμεσα στις εξόδους Ηράκλειο και Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ύψος του εμπορικού κέντρου «The Mall». Ο οδηγός στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό το κόλλησε στο τοιχίο και δυστυχώς εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.