Τα 45 μέλη της Ένωσης Ιστορικών στη Βρετανία κλήθηκαν να επιλέξουν τον χειρότερο πρωθυπουργό της χώρας, έχοντας να διαλέξουν ανάμεσα σε 19 ηγέτες που βρέθηκαν στο αξίωμα από το 1916 μέχρι σήμερα. Η Θάτσερ, που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1979 μέχρι το 1990, πήρε το 24% των ψήφων, αφήνοντας πίσω τους Κάμερον και Τσάμπερλεϊν με 22% και 17% αντίστοιχα.

Βασικός λόγος για τη «βράβευση» της Θάτσερ φαίνεται ότι ήταν η άποψη της για την κοινωνία. «Η Θάτσερ μετέτρεψε σε ανάθεμα την ιδέα της κοινωνίας ως ενός συνόλου που νοιάζεται για όλα τα μέλη της και υποστηρίζει τους πιο αδύναμους» τόνισε η ιστορικός Κάθριν Χόλκιν. Από την πλευρά της, η πρώην επικεφαλής της Ένωσης Ιστορικών της Βρετανίας, Μάντα Σκοτ, ανέφερε «τον νεοφιλελευθερισμό, την αποβιομηχανοποίηση, την ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς και την αδυναμία δράσης στα αρχικά στάδια της υπερθέρμανσης του πλανήτη» ως λόγους που, μεταξύ άλλων την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.Διαφορετική άποψη είχε ο πρώην ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, Πάντι Άσνταουν, που την χαρακτήρισε «έναν εξαιρετικό καταστροφέα, που κατέστρεψε πράγματα που έπρεπε να καταστραφούν». Ωστόσο και αυτός παραδέχτηκε ότι η Θάτσερ «δεν ήταν δημιουργός».

Όσον αφορά τον Κάμερον, ιστορικοί τον χαρακτήρισαν ως «πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό του αιώνα». «Τζόγαρε με την μελλοντική ευημερία της χώρας και έχασε» τόνισε ο συγγραφές Άνγκους Ντόναλντ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για το Brexit. Στην τέταρτη θέση, με 11%, βρέθηκε ο Τόνι Μπλερ, ενώ ακολούθησαν οι Γκόρντον Μπράουν και Έντουαρντ Χιθ.