Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά τις πυκνές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη η εικόνα στο κέντρο της πόλης αλλά και σε αρκετές περιοχές των όμορων δήμων δεν έχει επανέλθει. Η σφοδρή καταιγίδα, οι δυνατοί άνεμοι και η χαλαζόπτωση παρέλυσαν την πόλη προκαλώντας τεράστια προβλήματα και σοβαρές ζημιές.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ τμήματα της πόλης νέκρωσαν με κεντρικούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια. Πλημμύρισε επίσης το αμφιθέατρο του δημαρχείου, το προαύλιο του Ναού της Αγίας Σοφίας με το νερό στο εσωτερικό της εκκλησίας να φτάνει τα 10 εκατοστά. 
 

Αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα λόγω βλαβών από την εισροή υδάτων σε υπόγειους υποσταθμούς, αφού διεκόπη η λειτουργία δώδεκα κύριων γραμμών μέσης τάσης.
 
Εκτός από τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, η πόλη αντιμετώπισε και σημαντικό πρόβλημα υδροδότησης στο κέντρο και σε τμήματα στα ανατολικά, εξαιτίας της υψηλής θολότητας που παρουσίασε το νερό.
 
Μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν θα έχει νερό το κέντρο, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Η διακοπή πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι ασφαλές για κατανάλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.
 
Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Τέλος, κλειστά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν τα: 37ο και 41ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης, 28ο-29ο και 64ο Νηπιαγωγεία.