Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να σηκώνει τους τόνους στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, καθώς σε αντίθεση με την γειτονική χώρα, η Ελλάδα είναι αυτή που μπορεί να υποστεί ζημιές στον τομέα του τουρισμού. «Η Τουρκία έχει πάθει ζημιά στον τουρισμό, δεν έχει να χάσει τίποτε. Εμείς θα χάσουμε. Όσο σηκώνουμε ζητήματα παθαίνουμε ζημιά στην οικονομία».

Ερωτηθείς για το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο κοντά στην ακριτική Ρω το βράδυ της Δευτέρας, ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να τολμήσει να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα λάβει απάντηση με τον πιο σκληρό τρόπο.

«Η Τουρκία δεν θα τολμήσει τίποτα γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα θα απαντήσει με τον πιο σκληρό τρόπο σε όποιον αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αποσταθεροποίηση και εξάγει την κρίση της.

Τέλος, επανέλαβε πως θα πρέπει να σταματήσει η καθημερινή αναφορά για επεισόδια στο Αιγαίο, καθώς με αυτό τον τρόπο πλήττονται τα νησιά που ζουν από τον τουρισμό. Επισήμανε ότι για τα θέματα αυτά «υπάρχει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Άμυνας και αυτοί είναι οι αρμόδιοι να ασχοληθούν».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, είχε επαναφέρει το θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

«Το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».