Η αρχή έγινε όταν την άνοιξη του 2014, κάτοικοι, γονείς και μαθητές στο
Ίλιον διαμαρτυρήθηκαν για την κεραία της εταιρείας που βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από 2 σχολικές μονάδες γειτονιάς της περιοχής. Αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και η αυτοοργάνωση των κατοίκων της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα τη σύσταση επιτροπής, η οποία απαίτησε από το δημοτικό συμβούλιο την υποστήριξη του αιτήματός τους για απομάκρυσνη της κεραίας.  Με τη σειρά του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την απομάκρυνση της κεραίας, με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους να προχωρούν στην αφαίρεση της.
 
Ακολούθως, δύο χρόνια μετά το ξήλωμα της κεραίας, η Vodafone και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που μισθωνόταν για τη «φιλοξενία» της κεραίας άσκησαν μήνυσαν κατά των τριών δημοτικών συμβούλων, Θεοδωρακόπουλο Γιώργο, Κουτσιανά Πάνο και Σταματόπουλο Γιώργο, που ηγήθηκαν της εκστρατείας απομάκρυνσής της, απαιτώντας 206.850 ευρώ. Επίσης, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού με την κεραία άσκησαν μήνυση κατά των δημοτικών συμβούλων Κουτσιάνα Πάνο και Ξενάκη Νίκο, διότι διακίνησαν ενημερωτικά φυλλάδια κατά της κεραίας.
 
Όπως αναφέρει η δημοτική κίνηση «Ασυμβίβαστο Ίλιον», το κατηγορητήριο είναι για φθορά ξένης περιουσίας, απειλή, εξύβριση δια του λόγου και δια του Τύπου και ότι η στάση τους δεν συνάδει με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
 
Σήμερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι κάτοικοι που βρίσκονται στο πλευρό τους, ζητούν την συμπαράσταση πολιτών με την υπογραφή ψηφίσματος απέναντι σε κάθε δίωξη «που βάζει πάνω από την υγεία των πολλών, τα κέρδη των πολυεθνικών και των ιδιοκτητών».
 
Σημειώνεται, πως ήδη στο πλευρό τους έχουν βρεθεί με ψηφίσματα, μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης, ο Σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Γληνός, η Ένωση Γονέων Ίλιον, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου, η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δ.Σ. Ίλιον και του 25ου Δ.Σ. Ίλιον, το Σωματείο Εργαζομένων Vodafone, καθώς και πλήθος άλλων συλλόγων και σωματείων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης, στις 3 Νοεμβρίου εκδικάστηκε η μήνυση του ιδιοκτήτη που λάμβανε μίσθιο από την εταιρεία, κατά των δύο δημοτικών συμβούλων. Οι δύο πολίτες κρίθηκαν ένοχοι για τις δύο από τις τρεις κατηγορίες, της εξύβρισης δια του Τύπου και δια του λόγου. 
 
Στις 20 Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι δίκες, με τους πολίτες να ζητούν την στήριξη απέναντι στην εταιρεία, με υπογραφές μέσα από τη φόρμα που μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της δημοτικής κίνησης.