X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ηχηρή ήττα της κυβέρνησης και των μεθοδεύσεων ελέγχου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Με την πλήρη επικράτηση της πλευράς Σεβαστίδη και την επιβράβευση των δύο προηγούμενων θητειών, και με το ηχηρό χαστούκι στις μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της Ένωσης και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους σε αυτή, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρώτος στις προτιμήσεις των δικαστών ήρθε ο επί δύο θητείες διατελέσας πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης και δεύτερος ο αδελφός του Χαράλαμπος Σεβαστίδης.
|

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης και 13ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η επικράτηση του επί δύο θητείες διατελέσαντα προέδρου της ΕΔΕ, Χριστόφορου Σεβαστίδη συνοδεύτηκε από την εκκωφαντική ήττα της πλευράς που όλο το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε ακόμα και να διασπάσει δραστικά την Ένωση.

Σημειώνεται πως τα σημερινά αποτελέσματα έρχονται να σφραγίσουν έναν κύκλο εντάσεων και απόπειρας ελέγχου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με τα όσα προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες να πυροδοτούν πλήθος εντάσεων. Ήταν η «γαλάζια πλευρά» της Ένωσης, των Σαλάτα – Λυμπερόπουλου που με μεθοδεύσεις είχε επιχειρήσει να οδηγήσει την Ένωση σε δοτή προσωρινή διοίκηση, μετά το σαμποτάζ που κατάφερε στην απόφαση της πλειοψηφίας για διενέργεια εκλογών έως τα μέσα Ιουλίου, με την οποία είχε ταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΝΔΕ.

Τελικά οι μεθοδεύσεις απαντήθηκαν από τον διορισμό προσωρινής διοίκησης με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, και ακόμα πιο δυναμικά, με την σαρωτική επικράτηση της πλευράς Σεβαστίδη, με οκτώ από τις δεκαπέντε έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Την ίδια ώρα, ο «γαλάζιος» Τ. Λυμπερόπουλος βρέθηκε στην 11η θέση, με τον Ν. Σαλάτα να καταφέρνει να εκλεγεί μόλις όγδοο αναπληρωματικό μέλος.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγέλλονται μεδοθεύσεις για δοτή διοίκηση με εμπλοκή της κυβέρνησης

«Η επιτυχία των στόχων που θέτουμε στο ξεκίνημα κάθε νέας θητείας περνάει μέσα από το δρόμο της συνεννόησης και του διαλόγου» δηλώνει η πλευρά Σεβαστίδη, με αναφορές σε «δημοκρατικούς εκτροχιασμούς» το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης Σεβαστίδη, την οποία συνυπογράφουν, εκτός από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη, οι Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης, Αικατερίνη Ντόκα, Εφέτης, Αικατερίνη Μάτση, Αντεισαγγελέας Εφετών, Ιωάννα Ξυλιά, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, Πρωτοδίκης, Ευθαλία Κώστα, Ειρηνοδίκης:

«Το θριαμβευτικό αποτέλεσμα των εκλογών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κλείνει οριστικά μια παρατεταμένη περίοδο αμφισβητήσεων και δημοκρατικών εκτροχιασμών, που έπληξαν το κύρος της Ένωσης και απογοήτευσαν σημαντική μερίδα συναδέλφων. Δικαστές και Εισαγγελείς αξιοποίησαν την εμπειρία τους και με αίσθημα ευθύνης έδωσαν στην ομάδα μας την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του Δ.Σ. Στο βαρύ αυτό τιμητικό καθήκον, που επωμιζόμαστε, θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού απέναντι σε όσους μας πολέμησαν το προηγούμενο διάστημα.

Οι σαρωτικοί σχεδιασμοί που προαναγγέλλονται για τη Δικαιοσύνη δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού και διαιρέσεων. Πολλά ζητήματα που έμειναν εκκρεμή τους τελευταίους μήνες λόγω της αδρανοποίησης της Ένωσης, θα μπουν και πάλι στο τραπέζι της συζήτησης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Καθώς η επιτυχία των στόχων που θέτουμε στο ξεκίνημα κάθε νέας θητείας περνάει μέσα από το δρόμο της συνεννόησης και του διαλόγου, θα επιδιωχθούν άμεσα συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και τους ευχόμαστε καλό δικαστικό έτος!».

Αναλυτικότερα, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγησαν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες είναι τα εξής, κατά σειρά ψήφων:

Α. Τακτικά μέλη

 1. ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Εφέτης Αθηνών Ψήφοι 814
 2. ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 754
 3. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης 689
 4. ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Εφέτης Αθηνών 593
 5. ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΕΦΗ) Ειρηνοδίκης Θεσσαλονίκης 533
 6. ΞΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Καλαβρύτων 527
 7. ΝΤΟΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Εφέτης Δωδεκανήσου 502
 8. ΤΣΕΦΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Πρωτοδίκης Πατρών 491
 9. ΜΑΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου 475
 10. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 453
 11. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) Εφέτης Αθηνών 426
 12. ΚΩΝΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Εφέτης Λάρισας 388
 13. ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 388
 14. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) Εφέτης Κέρκυρας 371
 15. ΒΕΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Ειρηνοδίκης Αθηνών 368

Β. Αναπληρωματικά μέλη

 1. ΦΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ειρηνοδίκης Αθηνών Ψήφοι 329
 2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Ειρηνοδίκης Πειραιά 328
 3. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ειρηνοδίκης Πατρών 310
 4. ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Εφέτης Αθηνών 309
 5. ΒΕΡΓΩΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών 309
 6. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών 289
 7. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ – ΛΟΥΪΖΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 275
 8. ΣΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρόεδρος Εφετών Αθηνών 244
 9. ΜΠΟΥΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Πρωτοδίκης Αθηνών 239
 10. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης 211
 11. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Εφέτης Θεσσαλονίκης 208
 12. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΩΡΑΙΟΖΗΛΗ Πρωτοδίκης Ηρακλείου 204
 13. ΜΠΑΚΑΪΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Εφέτης Αθηνών 174
 14. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ειρηνοδίκης Σερρών 165
 15. ΣΑΠΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών 160
 16. ΚΑΤΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 143
 17. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρωτοδίκης Σερρών 127

Διαβάστε περισσότερα:

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ εξουσιών με αναφορές σε εργασία, μνημόνια και «δυσκολίες του ελληνικού λαού»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις