Του Γιάννη Μακριδάκη

Διαβάστε την παρακάτω είδηση και θα τα κατανοήσετε ΌΛΑ. Θα νιώσετε απολύτως τι ακριβώς συνέβη πριν από δεκαετίες και πώς το αντίστροφο συμβαίνει τώρα, εδώ και μερικά χρόνια.
 
Θα καταλάβετε ότι η μηχανή όποτε θέλει γρανάζια αναλώσιμα τα καλεί ως σειρήνα και όποτε μπουκώνει τα πετάει ωσάν τα απορρίμματα που πετούσαν αυτοί τόσα χρόνια. Θα καταλάβετε πολύ καλά πώς μεταλλάχθηκε ο άνθρωπος σε καταναλωτής στη Δύση και πώς έρχεται η ώρα του να αφήσει τα εγκόσμια έτσι, ως αριθμός που δεν βγαίνει, ως καταναλωτής, ή να ξαναγίνει άνθρωπος – άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
 
Θα ψυχανεμιστείτε τι θα πάθουν οι Κινέζοι στο άμεσο και απώτερο μέλλον, πώς εντός ολίγου χρόνου θα μεταλλαχθούν σε αριθμούς καταναλωτές κι αυτοί και πώς θα τους ξεράσει ύστερα το ίδιο σύστημα, όχι μετά από δεκαετίες όπως έγινε στη Δύση αλλά πολύ πιο γρήγορα τώρα, διότι είναι ήδη αργά για το σύστημα.
 
Θα επιβεβαιώσετε ότι ο καπιταλισμός και ο καταναλωτισμός μεταναστεύουν κι αυτοί, ανατολικά όμως, διότι ετοιμάζουν τις οικονομικές συνθήκες και προπορεύονται των εξαθλιωμένων δυτικών μεταναστών που έπονται σε λίγο, αλλά ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλάβει τίποτα ως απαίδευτοι που είναι από το σύστημα και ανιστόρητοι, καμώνονται τους εθνικιστές και πνίγουν μετανάστες.
 
Θα καταλάβετε καλά ότι ήρθε η ώρα της άλλης μισής αμόρφωτης ανθρωπότητας να γίνει «πολιτισμένη», να αποκτήσει χοληστερίνη και καρκίνους, να δει σαπιοκοιλιές στο κορμί της, να σκλαβώσει τη ζωή της σε τσιμέντα και μεροκάματα, σε σουπερμάρκετ για βόλτα τα Σαββάτα, να γίνει γελοίο στέλεχος πολυεθνικής ή επιχειρηματίας πετυχημένος, που θα τρώει ό,τι του δίνουν συσκευασμένο για να μην προλάβει να πάρει σύνταξη, να «ζήσει» γενικώς κι αυτή, η άλλη μισή ανθρωπότητα, εις βάρος των έως πρότινος καταπιεστών της, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις πρώην καταναλωτικές και «ανεπτυγμένες» χώρες, για το περιβάλλον τους, τους πόρους και τους κατοίκους των, προφανώς  και για το ζήτημα της «λαθρο»μετανάστευσης η οποία σύντομα θ’ αλλάξει πορεία κι αυτή και θα ακολουθήσει το χρήμα.
 
Τέλος, θα δείτε πεντακάθαρα ότι ο καταναλωτής και το σύστημα οδεύουν στο τέλος τους το οριστικό, αφού μια Κίνα με 53% αστών καταναλωτών ήδη και με 60% σύντομα, σημαίνει ότι το 70% της «ανθρωπότητας» είναι καταναλωτές, ζουν δίχως καμίαν ευθύνη παρά μόνον την κυκλοφορία του χρήματος καταναλώνοντας, ζουν δίχως να φέρουν καμίαν απολύτως ευθύνη για τη ζωή τους, για την υγεία τους, για τους απογόνους τους και για τον πλανήτη που τους ζει, ζουν δίχως να νιώθουν καμίαν ευθύνη για την αναπλήρωση των φυσικών πόρων που καταναλώνουν ωσάν ο πλανήτης να είναι άπειρος, ζουν παράγοντας απορρίμματα κάθε είδους και «καταναλώνοντας» μαζικής παραγωγής χημικές τροφές όπως όλα τα κοτόπουλα κλωβοστοιχίας, ζουν έχοντας αφήσει την Ευθύνη για το κάθε τι στο Σύστημα που τους καλεί στο γήπεδό του, τις πόλεις, όποτε τους χρειάζεται, και τους πεθαίνει ύστερα μόλις του γίνουν βάρος και του δημιουργήσουν κρίση ως αριθμοί, όχι πια ως άνθρωποι, Άνθρωποι ήσαν όσο ζούσαν με τη Γη και την Ευθύνη.
 
Ένας πλανήτης, ένα οικοσύστημα το οποίο κατοικείται από ανθρώπους στην πλειονότητά τους Ανεύθυνους Καταναλωτές, που κάνουν ανακύκλωση οι πιο υπεύθυνοι απ’ αυτούς (!!!) δεν έχει μέλλον έτσι. Προφανώς και ο Θάνατος του Καταναλωτή έρχεται Μαζικός, Τρομακτικός και Άγουρος, για να έρθει η Ισορροπία.
 
Διαβάστε λοιπόν την παρακάτω είδηση:
 
Κίνα: Αφήστε τα χωριά, ελάτε στις πόλεις
Ένα φιλόδοξο σχέδιο αστυφιλίας με στόχο την τόνωση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μέσω της εγχώριας ζήτησης θέλει να εφαρμόσει η Κίνα, προκειμένου να ωθήσει περισσότερους πολίτες της χώρας που ζουν σήμερα σε επαρχιακές, κυρίως αγροτικές, περιοχές να μεταναστεύσουν σε μικρότερα και μεγαλύτερα αστικά κέντρα.
Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του εγχώριου πληθυσμού που ζει στα αστικά κέντρα στο 60% έως το 2020, από 52,6% το 2012.
 
Το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει σε περίπου 90 εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινηθούν στις πόλεις και να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας, οι οποίες θα είναι καλύτερα αμειβόμενες από αυτές που κατέχουν σήμερα, κυρίως θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα.
 
Το κινεζικό πρόγραμμα αστυφιλίας υπολογίζει ότι οι πολίτες που ζουν στις πόλεις δαπανούν 3,6 φορές περισσότερα χρήματα από ό,τι οι άνθρωποι στις επαρχίες, όπου η βασική τους ασχολία -η γεωργία- στηρίζεται στις κρατικές επιδοτήσεις.
Από το 2012 περισσότεροι Κινέζοι ζουν σε πόλεις, ωστόσο πολλοί δεν έχουν εγγραφεί επισήμως στα δημοτολόγια και δεν έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ