X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι», από την Δραματική Σχολή «Πέτρας» στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας

Η Δραματική Σχολή «Πέτρας» του Δήμου Πετρούπολης ανεβάζει την Κυριακή 14 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Σχολής Μίλτου Δημουλή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι», από την Δραματική Σχολή «Πέτρας» στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας
|

Η Δραματική Σχολή «Πέτρας» του Δήμου Πετρούπολης θα ανεβάσει την Κυριακή 14 Ιουλίου την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» στις 21:30 στο Θέταρο Πέτρας, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.  Οι ρόλοι και ο χορός ερμηνεύονται από καθηγητές, αποφοίτους και σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Πέτρας. Δραματολογικός σύμβουλος της παράστασης είναι ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, που έχει κάνει και τη μετάφραση του έργου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος (Κ.Χ. Μύρης), Σκηνοθεσία: Μίλτος Δημουλής, Σκηνικά – Κουστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά, Μουσική: Άννα Χρονοπούλου, Χορογραφία: Λιάνα Κατσούλα, Φωτισμός: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Video: Κώστας Σταματόπουλος, Μακιγιάζ: Τατιάνα Καραντζή, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κοσμάς Μαλτέζος

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Αγαμέμνονας: Μίλτος Δημουλής, Πρεσβύτης: Νίκος Σαράκης, Μενέλαος: Νίκος Διονύσιος, Άγγελος Α΄: Θεοδοσία Δέμου, Κλυταιμνήστρα: Κατερίνα Γιαμαλή, Ιφιγένεια: Άρτεμις Νικολάκη, Ορέστης: Βασίλης Δημουλής, Αχιλλέας: Χρήστος Κοκαράκης, Άγγελος Β΄: Βασιλική Γιασεμί, Διαμάντω Βέργου.

Χορός (με αλφαβητική σειρά): Έρη Ανδρέου, Ανδρονίκη Βασιλειάδη, Διαμάντω Βέργου, Έλενα Γαβρά, Βασιλική Γιασεμί, Θεοδοσία Δέμου, Ειρήνη Δρακουλέλη, Εύη Νικολαΐδη

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο μύθος της Ιφιγένειας μας μεταφέρει στα στενά της Αυλίδας περάσματα, όπου έχει συγκεντρωθεί ο στρατός των Αχαιών με χίλια σκαριά, με πλήθος άτια κι άρματα και στρατηγό τον βασιλιά Αγαμέμνονα. Όμως στον Εύριπο βασιλεύει των ανέμων σιωπή. Κι ο μάντης Κάλχας δίνει χρησμό, την Ιφιγένεια, βλαστάρι του Αγαμέμνονα, να τη σφάξει στην Άρτεμη για να φυσήξει ευνοϊκός άνεμος, να αρμενίσουν τα πλοία και των Φρυγών η χώρα θα ρέψει. Ο Αγαμέμνονας γράφει γράμμα και δίνει εντολή στη γυναίκα του, Κλυταιμνήστρα, να στείλει στην Αυλίδα την κόρη τους Ιφιγένεια, τάχα του Αχιλλέα νύφη στεφανωτή.

– Ο Χορός είναι γυναίκες της Χαλκίδας που ήρθαν να δουν των Αχαιών το στόλο και να θαυμάσουν από κοντά των ημίθεων τα θαλάσσια ξύλα και τους ίδιους.

– Ο Μενέλαος, αδερφός του Αγαμέμνονα, φιλονικεί μαζί του αναφορικά με τη σφαγή ή τη μη σφαγή της Ιφιγένειας.

– Η άμαξα με τη μάνα, την κόρη και τον μικρό της αδερφό Ορέστη, έρχεται• ακολουθούν συγκινητικές στιγμές με τον πατέρα που εντείνουν περισσότερο τον πόνο της επικείμενης θυσίας.

– Συμπτωματικά, συναντιέται ο δήθεν μελλοντικός γαμπρός Αχιλλέας με την Κλυταιμνήστρα και αποκαλύπτεται το πραγματικό σχέδιο του Αγαμέμνονα. Ο Αχιλλέας υπόσχεται σωτηρία της κόρης.

– Οι παρακλήσεις της μάνας και της κόρης προς τον πατέρα και βασιλιά για να μεταπειστεί αλλά και οι υποσχέσεις του Αχιλλέα για τη σωτηρία της θυγατέρας αποδεικνύονται μάταιες.

– Στο τέλος η Ιφιγένεια, οικειοθελώς δίνει τη ζωή της, απογοητευμένη και αηδιασμένη για τον κόσμο που την περιβάλλει.

– Η Άρτεμη την ώρα της θυσίας βάζει στη θέση της μια ελαφίνα και παίρνει την κόρη στον ουρανό.

– Στην Κλυταιμνήστρα ανακοινώνεται το θαύμα ενώ ο στόλος ετοιμάζεται για να ξεθεμελιώσει τη χώρα του Πρίαμου.

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις