Σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, αναφέρει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχετικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, πρωτοβουλία με την οποία συμφωνούν και οι συμβολαιογράφοι, όπως αναφέρεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr, το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Ακόμη, στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία για τις αντιδράσεις στους πλειστηριασμούς που λαμβάνουν χώρα στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη, και με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσουν να τις παρακάμψουν.

Σημειώνεται πάντως πως την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η συμβολαιογράφος Λαυρίου Ελένη Καραγεωργοπούλου για την ακύρωση της τελευταίας γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη γενική συνέλευση στην οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως την 31η Δεκεμβρίου 2017.