«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τρίτο, ακόμα χειρότερο κύμα της πανδημίας και η κυβέρνηση τα έχει χαμένα», σημειώνει σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος επιτίθεται στη κυβέρνηση για την «εγκληματική πολιτική» της στη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση «έστειλε μήνυμα χαλάρωσης μέσα στις γιορτές, ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη συνεδρίαση της επιτροπής, για δεύτερη φορά έκανε τα στραβά μάτια μπροστά σε εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες».

Παράλληλα τονίζει ότι «μπροστά στην ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων προαναγγέλλει νέα περιοριστικά μέτρα. Χωρίς την ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινωνίας».

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει πως «μέσα σε δύο μήνες και μια εβδομάδα θρηνούμε 4.473 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική» και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία