Η τρανς υπόσταση είναι εξ ορισμού ό,τι πιο αναρχικό υπάρχει. Διαλύει τα πάντα. Κάθε μορφής στερεοτύπου. Γι’ αυτό τον λόγο, δημιουργεί έντονα πάθη. Είτε θετικά είτε αρνητικά, με αποκορύφωμα την αφαίρεση της ίδιας μας της ζωής, τις περισσότερες φορές με πολύ άγριο τρόπο.

Αυτό το δυνατό συναίσθημα που παραλύει, έφερε την ανάγκη αυτού του project, που φέρει το όνομα “Immortal Beings”.

Άννα: “Είναι η προσπάθεια ματαίωσης και εκμηδενισμού, της ύπαρξης κάθε ζωής, με τον όποιο τρόπο. Είναι ψίθυρος, μια λοξή ματιά, λέξεις γεμάτες απαξίωση, ένα κοφτερό λεπίδι.
Κάθε φορά που πέφτει στην αντίληψη μου ,πως κάποια ζωή βιάστηκε, μια γεύση από αίμα γεμίζει το στόμα μου”.

Βίκυ: “Ο φόβος είναι αναπόφευκτος. Πρέπει να το δεχτώ αυτό, αλλά δεν πρέπει να το αφήσω να με παραλύσει”.

Έλενα: “Η βία είναι λεκτική και σωματική. Η λεκτική-όταν τη δέχεσαι συνέχεια- και ψυχολογική. Η σωματική έχει όλα αυτά, συν τον φόβο”

Ήβη: “Βία είναι η διαιώνιση της μισαλλοδοξίας και ο αντίκτυπος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο αγώνας μας, για ό,τι οι άλλοι θεωρούν αυτονόητο”.

Ντίντα: “Βία είναι η περιφρόνηση, επειδή η ταυτότητα μου δε συμβαδίζει με αυτό που βλέπουν”.

Φένια: “Η τερατώδης επιβολή εξουσίας από έναν ισχυρό σε κάποιον αδύναμο, με σκοπό τη χειραγώγηση του ή την αφανισμό του. Πράξη που γεννά τραυματικές εμπειρίες και πάνω σ αυτήν έχουν κτιστεί όλα τα αίσχη του κόσμου στην ιστορία της ανθρωπότητας”.

Χριστίνα: “Βία για μένα είναι να χαρακώνεις τον αμφιβληστροειδή μου, με την άκρη του δικού σου ματιού, πριν σιγοψιθυρίσεις το μυστικό μου. Το οποίο δεν είναι μυστικό”.

Συντελεστές:
Άννα Κουρουπού, Βίκυ Μαλτέζου, Έλενα Ιωακείμ, Ήβη Καϊσερλή, Ντίντα Ντόκας, Φένια Αποστόλου, Χριστίνα Μπαλτζή

Ιδέα, Υλοποίηση: Άννα Κουρουπού

Φωτογράφος: Ίαν Καραγιαννίδης.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο φετινό Athens Pride στην Τεχνόπολη.

 

*Αναδημοσίευση από το περιοδικό Antivirus