Στην Ουάσιγκτον, κοντά στο Καπιτώλιο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές, κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν την περιοχή, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «τι κρύβεις;» ή «οι αληθινοί άνδρες πληρώνουν τους φόρους τους». Η κινητοποίηση οργανώθηκε λίγο πριν την προθεσμία της 18ης Απριλίου, για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2016, στις ΗΠΑ.

«Εάν δεν έχει τίποτα να κρύψει, πρέπει να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις» δήλωσε η Λιζ Τέρνερ, 31 ετών. Τι υποψιάζεται η ίδια ότι θα ανακαλύψουν οι αρχές στις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ; «Δεν γνωρίζω ακριβώς, ενδεχομένως κάτι για τη Ρωσία;» απάντησε η διαδηλώτρια.

«Πιθανόν, πολλές παράνομες ή αμφιλεγόμενες επενδύσεις», είπε από την πλευρά της η Έλεν Λόντγουικ, ηλικίας 67 ετών, η οποία συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις κατά του Αμερικανού προέδρου, μετά την εκλογή του.

«Το να δώσει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση, είναι πιθανόν το κατώτερο όριο ηθικής για έναν πρόεδρο», επισήμανε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν «και εμείς απαιτούμε» να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, όπως τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ