Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, τα θύματα στις ΗΠΑ έφτασαν το Σάββατο τα 2.101, ενώ την Πέμπτη ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 1.000. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το CNBC, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον 124.686 κρούσματα, ενώ η δεύτερη Ιταλία (που είναι παγκοσμίως πρώτη σε θανάτους) μετρά 92.472 κρούσματα.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, Άντονι Φάουτσι, έχει προειδοποιήσει πως τα θύματα στις ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν από 100.000 έως 200.000, κρατώντας πάντως επιφυλάξεις ως προς τους αριθμούς αυτούς. Ωστόσο, εκτιμά ότι τα κρούσματα θα είναι εκατομμύρια σε όλη τη χώρα.

«Σε κάθε τέτοια περίπτωση δίνεται το χειρότερο δυνατό και το καλύτερο δυνατό σενάριο, γενικά  η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Στις περιπτώσεις που έχω ασχοληθεί προσωπικά, δεν έχω δει ποτέ μέχρι τώρα να επιβεβαιώνεται το χειρότερο δυνατό σενάριο. Κοιτάζοντας αυτό που έχουμε μπροστά μας εκτιμώ ότι ο αριθμός των θυμάτων θα κυμανθεί από 100.000 έως 200.000, αλλά δεν μπορώ να πάρω κάποιου είδους “δέσμευση” σχετικά με αυτό. Ωστόσο, τα κρούσματα θα είναι εκατομμύρια».

Παρά τις προειδοποιήσεις, τον διπλασιασμό των θυμάτων σε δύο μέρες και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο Τραμπ αρνείται να πάρει έκτακτα μέτρα όπως η καραντίνα στο Κονέκτικτατ, τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσει, όπου έχουν σημειωθεί οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Τραμπ μέχρι το Σάββατο το βράδυ ήταν έτοιμος να ανακοινώσει ότι θα πάρει πιο δραστικά μέτρα, αλλά τελικά αρκέστηκε να πει προς τους πολίτες των τριών πολιτειών ότι «πρέπει να απέχουν από μη αναγκαίες μετακινήσεις».

Σχετικά με τη σφοδρή κριτική που δέχεται για το ότι δεν έχει θέσει ήδη σε καραντίνα τις περιοχές αυτές, ο Τραμπ κατηγόρησε για «αντιαμερικανισμό» τους επικριτές τους. «Αν αρχίσεις να περιβάλεις με τείχη τις περιοχές σε όλη τη χώρα θα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αντιαμερικανικό και αντιπαραγωγικό».