Σύμφωνα με αρκετά αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο ήταν σομαλικής καταγωγής. O ύποπτος της επίθεσης χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο και ένα αυτοκίνητο προκειμένου να τραυματίσει περαστικούς, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο περιλαμβανομένης μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.
 
«Γύρω στις 09.52 τοπική ώρα (17.52 ώρα Ελλάδας) ένας ύποπτος άνδρας έστριψε με το όχημά του στην 19η οδό Ουέστ με κατεύθυνση την λεωφόρο Κόλετζ και τραυμάτισε περαστικούς. Εξήλθε του οχήματός του και χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο για να τραυματίσει περαστικούς» διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
 
Ένας αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο άνοιξε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε, σύμφωνα με τον πρύτανη Μάικλ Ντρέικ.
 
Σύμφωνα με τις αρχές, δεν αποκλείεται κανένα σενάριο σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, τόνισε κατά την ίδια συνέντευξη τύπου, ο διοικητής της αστυνομίας του Κολούμπους, Κιμ Τζέικομπς.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν πρόκειται για μια «τρομοκρατική» ενέργεια, η επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας απάντησε:
 
«Πιστεύω ότι πρέπει να το εξετάσουμε αυτό, αυτήν την πιθανότητα», επισημαίνοντας πως ένας άνδρας είχε ήδη διαπράξει μια επίθεση με μαχαίρι στην πόλη φέτος.
 
Αυτή η επίθεση ξυπνά τις μνήμες μιας άλλης επίθεσης που διέπραξε ένας Αμερικανός σομαλικής καταγωγής που είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί» και ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι 10 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα (βόρεια) στα μέσα Σεπτεμβρίου προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
«Ένοπλος πυροβολεί στην πανεπιστημιούπολη. Τρέξτε, κρυφτείτε, δώστε μάχη» ανέφερε η ανάρτηση του πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας την ορολογία θυμάτων επιθέσεων ένοπλων (Run Hide Fight). 

«Συνεχίστε να κρύβεστε στο βόρειο τμήμα της Πανεπιστημιούπολης», πρόσθεσε λίγο αργότερα η διεύθυνση διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών του OSU. «Ακούσαμε πολλές σειρήνες. Ήμουν στην τάξη και όλοι έλαβαν ταυτόχρονα μήνυμα για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκη», δήλωσε φοιτητής στο CNN.

Βίντεο φοιτητή μέσα από το Πανεπιστήμιο:


Δείτε πλάνα από το ρεπορτάζ του NBC News: