Η επιλογή του ακροδεξιού Στίβεν Μπάνον είναι ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Προέδρου, ο οποιος θα κληθεί να αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου στρατηγικής της διακυβέρνησης του Τραμπ, που ήδη δικαιώνει τις αντιδράσεις.
 
Αρκετοί φοβούνται ότι η επιλογή αυτή, θα οδηγήσει στον έλεγχο του Λευκού Οίκου, από το κίνημα των λευκών εθνικιστών.
 
Η εκπαιδευτική περιφέρεια του Λος Άντζελες εκτιμά ότι 4.000 μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της προεδρικής εκλογής του Τραμπ, ο οποίος έχει εξαγγείλει την απέλαση των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και την κατασκευή τείχους στη συνοριακή γραμμή με το Μεξικό.

Βϊντεο από μαθητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

 
Η σχολική περιφέρεια στο Σιάτλ, από την πλευρά της εκτιμά ότι περίπου 5.000 μαθητές από 20 γυμνάσια κι άλλα σχολεία συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις.
 
Στο Πόρτλαντ, χιλιάδες έχουν διαδηλώσει από την ημέρα των εκλογών, με τα πνεύματα να οξύνονται και την αστυνομία να έχει προχωρήσει σε 100 συλλήψεις διαδηλωτών. Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής δεν υπήρξε καμία σύλληψη, με τις διαδηλώσεις να κρατούν ειρηνικό χαρακτήρα. 

Solid crowd here in Portland. Coaching on how to help POC in event of racist attack/incident #notmypresident pic.twitter.com/7EHAYQ82jj
— Beth Nakamura (@bethnakamura) 14 Νοεμβρίου 2016

 
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμη στη Νέα Υόρκη, το Όκλαντ, το Σαν Φρανσίσκο, τη Φιλαδέλφεια και το Φορτ Λοντερντέιλ, μεταξύ άλλων πόλεων. Εκατοντάδες είναι μέχρι στιγμής οι συλλήψεις, την ώρα που η ηρεμία επανέρχεται. 

(Διαδηλωτές στη Σάντα Άνα/AP)
 
«Θα τους έλεγα να μην φοβούνται, απολύτως» δήλωσε ο Τραμπ κληθείς να σχολιάσει τις διαδηλώσεις, και πρόσθεσε «μην φοβάστε, πρόκειται να πάρουμε πίσω τη χώρα μας. Αλλά, σίγουρα μην φοβάστε. Ξέρετε, μόλις είχαμε εκλογές και μάλλον θα πρέπει να μου δώσετε λίγο χρόνο».
 
με πληροφορίες από ΑΠΕ, Washington Post