Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες δείχνουν μαζικές εκτελέσεις από μέρους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε στην πόλη Τικρίτ του Ιράκ.

Παράλληλα, η οργάνωση προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς μέλη της δεν μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή και να προχωρήσουν σε επιτόπια έρευνα, ενώ υπάρχουν και σημαντικές δυσκολίες στον εντοπισμό των πτωμάτων.

Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της οργάνωσης δείχνουν άνδρες τοποθετημένους σε χαντάκι στη σειρά με το πρόσωπο κάτω να πυροβολούνται από άλλους άνδρες.
 
Άλλες φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το ΙΚΙΛ δείχνουν τις ωμότητες που έχει διαπράξει με αποκεφαλισμούς και πυροβολισμούς ανθρώπων εξ επαφής.
 
«Οι φωτογραφίες και οι δορυφορικές εικόνες από το Τικρίτ παρέχουν στοιχεία για  ένα φρικτό έγκλημα πολέμου που χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση», δήλωσε ο διευθυντής επειγόντων του Παρατηρητηρίου, Πίτερ Μπούκαερτ.
 
Την Τρίτη, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τότε που ξέσπασε βία στο Ιράκ λόγω της επέλασης του ΙΚΙΛ.
 
Πολλοί θάνατοι οφείλονται σε μαζικές εκτελέσεις από το ΙΚΙΛ, ενώ έχουν σκοτωθεί και φυλακισμένοι από τις υποχωρούσες ιρακινές δυνάμεις.

Πηγή: Ναυτεμπορική