Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ζητεί να καθίσει στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Γ. Παπαντωνίου υπήρξε αποδέκτης παράνομων πληρωμών προκειμένου να ανατεθεί σε Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικά φράγκα που εμφανίζεται να έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με την κατηγορία, αποτελούν ένα μόνο μέρος του «δώρου» που φέρεται να έφτασε στα χέρια του, το οποίο εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα. Στην εισαγγελική πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, αριθμεί τις 1.300 σελίδες, περιγράφεται αναλυτικά η διαδρομή του παράνομου χρήματος.

Δημόσιο κείμενο για την απελευθέρωση του «διασυρόμενου» Γιάννου Παπαντωνίου

Ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να διατηρούσε το παράνομο χρήμα εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατηγορία, ενήργησε μαζί με την σύζυγο του η οποία είχε, επίσης, προφυλακιστεί αλλά τον περασμένο Μάρτιο αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη επιμένοντας πως η επίμαχη σύμβαση υπήρξε επωφελής για το Δημόσιο.